Bøger / skønlitteratur / roman

Gourmand


Beskrivelse


Krimi. I en dansk provinsby åbner en på alle måder stor iværksætter en ambitiøs restaurant som også leverer mad til kommunen. En forvaltningschef findes myrdet, og privatdetektiven Daniel Dreyer forsøger at opklare sagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. nov. 2018

Michael Clasen tager i sin anden krimi med privatdetektiven Daniel Dreyer solidt fat om endnu en af de syv dødssynder. Denne gang er dødssynden "frås" dynamo, når begivenhederne tager fart omkring en ambitiøs restaurant med smag for Michelin-stjerner. Til krimilæsere som søger en krimi fra et dansk miljø.

Vi befinder os i Haubjerg, som er en mellemstor dansk provinsby. Her har Mads Gourmand store ambitioner og planer om at ombygge den nedbrændte Fjordpavillon til en restaurant hvis lige ikke tidligere er set i byen. Han drømmer om gode anmeldelser og Michelin-stjerner, og vil samtidig sætte sig solidt på den lukrative faste indtjening ved at levere mad til byens pensionister. Udover det leverer han også mad til bl.a. kommunens kantine, og hver en skolelærer, pædagog eller hjemmehjælper får en madpakke at fråse i. Mads Gourmand, der fylder meget på alle måder, ankommer i øvrigt til byen i en flødefarvet Rolls Royce. Sådan en ankomst sker naturligvis ikke uden modstand. Da bl.a. en forvaltningschef findes myrdet, kneblet og kvalt med en pakke chokoladekiks tvunget i halsen, så kommer privatdetektiven Daniel Dreyer på sagen. Det er nr. 2 i forfatterens planlagte serie med afsæt i de 7 dødssynder. Nr. 1 hed Grådighedens pris.

Underholdende og velskrevet krimi med velsmagende ingredienser som humor, spænding og skarpe stænk af samfundssatire.

En anden dansk samfundskritisk krimi er fx Nedtælling til mord.