Bøger / skønlitteratur / roman

Goyas hund


Beskrivelse


En verdensberømt dansk forfatter myrdes i Spanien og Anita Hvid sættes på sagen. Thor Belling er nødt til at blive i Danmark og arbejde videre med en række spor som gangsteren Lothar Zolle har givet dem. Undervejs krydser sporene hinanden, så de igen må samarbejde.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 11. okt. 2012

De mange læsere af danske, mere klassiske krimier vil være underholdt med denne krimiserie.

Lars Kjædegaard er en produktiv forfatter, og i 2011 startede han krimiserien i eget navn. I dette 4. bind er det stadig makkerparret Anita Hvid og Thor Belling, der er i centrum, men deres veje må skilles for en tid, da de involveres i to forskellige sager. En verdensberømt dansk forfatter myrdes i Spanien og Anita Hvid sættes på sagen. Belling er nødt til at blive i Danmark og arbejde videre med en række spor, som den nu afdøde gangster Lothar Zolle har givet dem, og undervejs krydser sporene hinanden, så de igen må samarbejde. Spændingskurven er jævn, og selvom der bliver begået flere mord er volden ikke unødigt udpenslet. Sproget flyder let, personskildringen er nuanceret, og bogen kan læses uafhængigt af resten af serien, selvom et kendskab til personer og miljø vil give det bedste udbytte af historien. Det er det gode gedigne politiarbejde og personernes indbyrdes forhold, der er i højsædet.

Lars Kjædegaard minder egentlig mest om en klassisk krimiforfatter som Kirsten Holst. Denne historie kan med sit spanske islæt trækker paralleller til Leif Davidsens Limes billede uden dog at være på højde med denne. En krimi, der lægger sig solidt og godt i midten af de mange nordiske krimiudgivelser.

Krimihistorien er fortalt i et roligere og mere afdæmpet tempo end mange af de nye voldsomme spændingsbøger og vil tiltale læsere af klassiske krimigåder med et sympatisk og nuanceret persongalleri.


litteratursiden.dk

d. 3. dec. 2012

af

af

Lise-Lotte Truelsen

d. 3. dec. 2012

Hvad har mordet på den kendte forfatter Egil Dahl at gøre med den afdøde gangster Zolle? Efterforskere Hvid & Belling er på banen igen i ny krimi af Lars Kjædegaard. Anita Hvid efterforsker drabe...


Politiken

d. 10. nov. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. nov. 2012


Jyllands-posten

d. 28. okt. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. okt. 2012


Weekendavisen

d. 16. nov. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 16. nov. 2012