Bøger / skønlitteratur til børn / roman

GPS-jagten


Beskrivelse


Tobias vil finde de to skummelt udseende mænd, han mistænker for at have stjålet og gemt penge i kirken. Han får hjælp af sin fars GPS.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2008

af

af

Vibeke Axelsen

d. 24. apr. 2008

Bogen henvender sig i niveau til læsere fra 10 år (lix 15). I indhold kan den sagtens læses af ældre børn. Den er god til fritidslæsning og læsetræning, men vil som eksempel på krimi- og gysergenrens træk nok også kunne bruges som fælleslæsning.

Denne bog er den 13. i den populære serie Koldt blod. Forfatteren har skrevet mange af seriens bøger og er efterhånden velkendt og højt værdsat blandt de trofaste læsere. I 12 kapitler får vi en god historie, hvor hovedpersonerne - som vanligt - er søskendeparret Tobias og Simone og Tobias' ven Oliver. Handlingen begynder hverdagsagtigt og udvikler sig støt og roligt til et mysterium, hvor uhyggen får overtaget. Tobias får fat i en seddel, som tilhører to mænd, der har en mistænkelig opførsel. Sedlen viser sig at indeholde nogle koordinater, som ligner tallene, der er på en GPS. Ved hjælp af sin fars GPS, sin egen opklarelsestrang, mod og snarrådighed opklarer Tobias en forbrydelse, hvor nogle røvede penge er gemt i en grav i en kirke. Degnen er medskyldig! Illustrationerne består i al sin enkelhed af 12 små vignetter i form af fingeraftryk og er placeret ved begyndelsen af kapitlerne.

Bogen ligner de andre i serien i typografi og genre Ideen med at inddrage en GPS i forbrydelsen og i opklaringsarbejdet er vældig god.

Denne bog lever fuldt op til de andre i serien, så de ivrige læsere af serien også med denne bog vil få sig en yderst god læseoplevelse med et godt gys og et spændende krimiplot.