Bøger / skønlitteratur / roman

Grå sjæle


Beskrivelse


I det nordøstlige Frankrig i 1917, tæt på frontlinjen, bliver en lille pige dræbt. Hvem er gerningsmanden, og er det den rette, man finder frem til? Mange år senere graver fortælleren, politibetjenten, endnu engang i sagen og når frem til overraskende resultater.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2006

af

af

Karsten Just

d. 12. juni 2006

Med denne roman introduceres Phílippe Claudel på dansk. Handlingen foregår under 1. verdenskrig i en lille by i det nordøstlige Frankrig, få kilometer fra fronten, men alligevel så meget på afstand at livet leves som altid, tordenen i det fjerne er uden betydning. Et mord på en ung pige vender op og ned på alting, vores jeg-fortæller træder ind på scenen, præfekten og prokuratoren indtager deres roller, og sagen kan gå i gang. Hvem kan have udført denne udåd, hvem kan have dræbt den lille pige? En skyldig udpeges, men var han skyldig, eller blot et uskyldigt offer? Fortælleren vender flere år efter tilbage til sagen, graver i den, vender og drejer begivenhederne og dykker ned i de dybeste afkroge af de grå sjæle for at finde frem til sandheden. Et flot malet panorama af tiden under 1. verdenskrig, et flot portræt af denne lille by hvor standspersonerne spiller deres indstuderede roller, og hvor den enkelte forsøger at klare sig bedst mulig under de givne omstændigheder. Philippe Claudel skriver fantastisk, maler hele denne verden frem for os læsere, og befolker den med en række personer, som hver har sin stemne og berettigelse i fortællingen, som får lov til at udfolde sig i al sin pragt. Flot roman, som griber og underholder på trods af sit dystre emne.


litteratursiden.dk

d. 1. jan. 2010

af

af

Birgitte Tindbæk

d. 1. jan. 2010

En psykologisk mordhistorie fra Nordfrankrig anno 1917, fortalt mange år senere af en betjent, der aldrig har kunnet slippe sin besættelse af gåden. Det er længe siden, jeg har læst noget så godt, så ...


Weekendavisen

d. 2. juni 2006

af

af

Katinka Bruhn

d. 2. juni 2006


Jyllands-posten

d. 15. juni 2006

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 15. juni 2006


Berlingske tidende

d. 17. juni 2006

af

af

Ide Hejlskov

d. 17. juni 2006