Bøger / skønlitteratur / roman

Grådighedens pris


Beskrivelse


Krimi med en samfundskritisk vinkel. Daniel Dreyer vender såret hjem fra Frømandskorpset og starter en ny karriere som privatdetektiv. Han bliver hurtigt inddraget i mystiske og voldsomme begivenheder omkring det nærliggende gods, Tranedal.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. nov. 2017

Spændende samfundskritisk krimi, hvor privatdetektiven Daniel Dreyer dykker ned under den umiddelbare pæne danske virkelighed omkring det fiktive gods Tranedal. For dig som søger spænding som foregår i Danmark.

Daniel Dreyer fra Frømandskorpset er vagt på et skib i den afrikanske Guineabugt som bliver angrebet af pirater. Han vender såret hjem til sin umiddelbare mere fredelige barndomsby Haubjerg, og starter en ny karriere som privatdetektiv. Men snart er han inddraget i mystiske og voldsomme begivenheder omkring det nærliggende gods, Tranedal. Her møder vi ikke mindst godsejeren Knud E. Tranedal, som græder for første gang i 40 år ved sin datter Silles dødsleje. Sidste gang han fældede en tåre var da hans hustru døde efter at have født Sille. Plottet er opdelt i kronologiske kapitler. Det er den første af planlagte 7 krimier med Daniel Dreyer. Forfatteren fortæller på sin hjemmeside, at hver de 7 romaner tager afsæt i en af de syv kristne dødssynder. Michael Clasen har fx også skrevet Det smukke kranie fra Købmagergade.

Underholdende og velskrevet samfundskritiske krimi om den pris vi alle måske må betale for landbrugets overforbrug af antibiotika. Jeg elsker referencen til George Harrisons sang "Piggies" i bogen: "Have you seen the little piggies. Crawling in the dirt".

En anden samfundskritisk krimi fra et dansk miljø er fx Nedtælling til mord.