Bøger / faglitteratur / biografier

Græker-Kaj fortæller


Beskrivelse


af Brian Christensen (f. 1971).

Om Kaj Stage Jeppesens, kaldet Græker-Kaj, (f. 1940) liv med fiskeriet, bajerne og Puch Maxi'en på Bornholm. Og om hans historier i radioprogrammet "Monkey Business" på P3. Bl.a. fortæller radioværterne Adam Duvå Hall og Mads Vangsø om deres fascination af Græker-Kaj.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2015

af

af

Søren Brunbech

d. 7. okt. 2015

Lyttere til det populære radioprogram på P3 "Monkey Business", der blev bragt for en halv snes år siden, samt mange bornholmere, vil kende Græker-Kaj. De får her muligheden for at lære mennesket bag nærmere at kende.

Kaj Stage Jeppesen, kaldet Græker-Kaj, var fisker med basis på Bornholm og kendt for at fortælle vidtløftige historier på havneknejper om sit liv med fiskeriet, bajerne og Puch Maxi'en. Med sin optræden i radioen fra 2004-2006 fik han et stort og entusiastisk publikum af især unge P3-lyttere. Brian Christensen, journalist, historiker og studievært på TV 2/Bornholm, har opsøgt Græker-Kaj i hans hjem i Svaneke over en periode på halvanden år, hvor han fortæller til en båndoptager om sit liv. Der er også et interview med de to radioværter der gjorde ham til mediestar, hvor de beretter om deres syn på Græker-Kaj, og om hvordan det var at arbejde sammen med ham. Græker-Kaj døde kort inden bogens udgivelse. Illustreret med en del fotos.

Gennem interviewene kommer vi vidt omkring i Græker-Kajs liv, men uden at det lykkes at portrættere ham rigtigt vedkommende. Måske fordi hans kvaliteter som historiefortæller har svært ved at komme til udtryk, når historierne kommer ned på papir.

Kan minde om Søren Ryge Petersens portrætter af ualmindelige, almindelige mennesker, som fx Anders og Julius og andre historier uden dog at nå dennes kvaliteter.