Bøger / skønlitteratur / roman

Grækeren


Beskrivelse


I anden del af trilogien er den græske læge Demitrios atter mere eller mindre frivillig hovedperson i opklaringen af en mordsag i Athens havneby Piræus, hvor alle spor fører til Rom og det mægtige Romerrige, der i 63 f.v.t. er en vaklende republik.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. mar. 2015

Spændende detektivhistorie fra den klassiske oldtid. Anden del af trilogi, der vil fængsle dem som søger krimier fra den klassiske oldtid og dem som søger en gedigen historisk roman.

Anden del af trilogi som følger efter Romeren. Den græske læge Demetrios, der også er den opklarende detektiv i første del af trilogien bliver igen mere eller mindre frivilligt hovedperson i et storpolitisk spil, der udspiller sig omkring år 63 f.v.t., hvor det en gang så almægtige Romerrige som republik er på hastig deroute. Demetrios er idømt eksil på livstid fra Rom. Og det er et problem, da man finder et drengelig i et pakhus i Grækenland, og alle spor tilsyneladende fører til Rom. Romanen har liste over de vigtigste personer, fx den romerske adelsmand Gaius Julius Cæsar. Der er kort over Italien og Grækenland år 63 f.v.t., et bykort over Athen og et kort over Forum Romanum, den centrale plads i antikkens Rom. Bagerst ordforklaringer.

Fremragende historisk krimi, hvor ikke mindst det storpolitiske rænkespil fascinerer. Lasse Holm skriver medrivende og underholdende så den klassiske oldtid føles levende og nærværende.

Kan matche fx den populære Conn Iggulden Cæsar. [Bind 1] og trumfer Steven Saylors Romersk blod eller Lindsey Davis' Krigsgudens jernnæveCæsar. Bind 1 : Roms porteRomersk blodKrigsgudens jernnæveKan matche fx den populære Conn Iggulden Cæsar. [Bind 1] og trumfer Steven Saylors eller Lindsey Davis' Krigsgudens jernnæveKan matche fx den populære Conn Iggulden Cæsar. [Bind 1] og trumfer Steven Saylors Romersk blod eller Lindsey Davis' .


litteratursiden.dk

d. 16. apr. 2015

af

af

Beth Høst

d. 16. apr. 2015

Denne efterfølger til ’Romeren’ foregår 20 år senere, 63 BC, og igen bliver hovedpersonen Demetrios nu med sin familie fanget i voldsomme politiske stridigheder i den romerske republik. Det kan være ...


Weekendavisen

d. 12. juni 2015

af

af

Anne Knudsen

d. 12. juni 2015