Bøger / faglitteratur til børn

Grænselandet Sønderjylland


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2019

af

af

Stine Bille

d. 9. okt. 2019

I 2020 er det hundrede år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Her kan du bl.a. læse om det danske mindretal, som lever syd for den danske grænse i Sydslesvig. For de 7-12-årige.

"Grænselandet Sønderjylland" indgår i serien "De små fagbøger". Bogen starter med at fortælle om jubilæumsåret 2020, hvor der bliver afholdt koncerter og udstillinger, lavet tv-serie og hvor Royal Run kommer til Sønderjylland. Herefter giver bogen en historisk gennemgang af de mange omvæltninger, der har været i Sønderjylland. Den starter med Danmarks gamle grænser, Dannevirke og dronning Thyras vold, de forskellige krige, 1864, 1. og 2. verdenskrig. Til sidst kan man læse om, hvordan det er at leve som dansker i Sydslesvig og som tysker i Nordslesvig. De fleste afsnit har et stort billede, som er med til at forklare emnet. Teksten er skrevet i korte små afsnit. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest stikordsregister.

Bogen lever op til de mange andre bøger i serien "De små fagbøger". Layoutet er lækkert og overskueligt sat op med flotte billeder eller tegninger, der er med til at understøtte teksten, og gør bogen let at læse.

I bogen Ruth og Bjørn fra SønderjyllandSønderjylland kan man læse om to børns liv i 1914 og frem. I serien "Kend dit land" indgår bogen SønderjyllandI bogen Ruth og Bjørn fra kan man læse om to børns liv i 1914 og frem. I serien "Kend dit land" indgår bogen .


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 1 (2020)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 73, nr. 1 (2020)