Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Grænsen til Trafallas. Del 1 : Den halves arv


Beskrivelse


Fantasy. 22-årige Grace bliver bortført til Trafallas, som er befolket af elvere og fyldt med magi. Måske hører hun bedre til her end i menneskenes verden? Ihvertfald vil hun ikke leve uden sin elskede Zachos.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 23. aug. 2017

Grace bliver bortført til Trafallas, som er befolket af elvere og fyldt med magi. Måske hører hun bedre til her end i menneskenes verden? For unge og voksne eventyr- og fantasyfans.

22-årige Grace er vokset op hos sin faster. Hun husker ikke sine forældre, men lever et helt almindeligt liv i en lille by, hvor hun arbejder i den lokale boghandel. En dag dukker der et mystisk dokument op i butikken. Grace bliver draget mod dokumentet, som lyser og bliver varmt, når hun rører ved det. En mystisk mand bortfører hende brutalt til landet Trafallas. Hun slipper fri, men må lære at skjule sig i den meget anderledes verden, som er befolket af elvere, mystiske dyrearter og en oprørsbevægelse, der bekæmper landets styre. Heldigvis får hun hjælp af Fëra, hendes mand Kanthos og ikke mindst den smukke, men temperamentsfulde Zachos.

Elverriget Trafallos udfoldes smukt af den danske, debuterende forfatter Julie M. Day. Bogen fortælles i 1. person datid og bliver derfor meget beskrivende. Handlingen skrider ind imellem lidt langsomt fremad, mens Graces drømmevarsler er voldsomme og dramatiske. Persongalleriet mangler ind imellem lidt nuancer, til gengæld er er elveruniverset sjældent set så eminent udført. Der er planlagt flere bind i serien.

Gode beskrivelser af elverfolk findes også i fx Et rige af torne og roserPigen fra Fenmarken af Sarah J. Maas eller Mikkel Wendelboes serie "Aiñafablen", som starter med Pigen fra FenmarkenGode beskrivelser af elverfolk findes også i fx Et rige af torne og roser af Sarah J. Maas eller Mikkel Wendelboes serie "Aiñafablen", som starter med .


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 25. okt. 2017

Ambitiøs dansk debut indfrier forventningerne om et storslået og episk fantasyunivers, hvor onde kræfter vil ødelægge alt. Det er ikke så meget at rafle om. Julie M. Days fantasydebut oser af kærligh...