Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Grænsen : en rejse rundt om Rusland gennem Nordkorea, Kina, Mongoliet, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Georgien, Ukraine, Hviderusland, Litauen, Polen, Letland, Estland, Finland og Norge samt Nordøstpassagen


Beskrivelse


Erika Fatland fortæller Ruslands historie ved at rejse langs grænsen i de 14 nabolande. Om de positive og negative sider ved at have Rusland som nabo - og om landskaberne, naturen, folkeslagene og de historiske baggrunde.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 5. apr. 2018

I denne rejseskildring tager norske Erika Fatland os med på besøg i alle de 14 lande, der grænser op til Rusland, verdens største land. Vil blive læst med stor interesse af alle lænestolsrejsende og dem, der gerne læser om Ruslands historie.

Erika Fatland er norsk socialantropolog med gode sprogkundskaber, blandt andet i russisk. Det sprog kommer hende selvfølgelig til god hjælp på hendes ambitiøse tur rundt til alle Ruslands grænseområder. Ruslands grænse er på ikke mindre end 60.932 km, næsten halvanden gang jordens omkreds. Mange lande og folk lever således som nabo til Rusland med alt det, der heraf følger af positive og negative impulser. Fatland fortæller om landskaberne, naturen, de forskellige folkeslag og alle de forskellige historiske baggrunde, der blandt andet har givet grænsedragningen den retning, den har i dag. Farvefotografier er samlet på glittet papir i to store blokke, og bagerst i bogen er et kort overblik over de vigtigste årstal i Ruslands historie.

Det er en rigtig god ide, Fatland her har fået: At fortælle om Rusland ved at rejse rundt det til enorme lands nabolande, og vi forstår nu, hvor varieret og nuanceret de mange selvforståelser udtrykkes. Og så er Fatland en strålende fortæller.

Af andre kulturhistorisk rejsende skribenter kan nævnes Jan Brokken med den fremragende Baltiske sjæleEuropæerneSovjetistan eller Per Nyholm med Europæerne. Erika Fatland har også rejst i det tidligere sovjetiske Centralasien, som hun beskriver i SovjetistanAf andre kulturhistorisk rejsende skribenter kan nævnes Jan Brokken med den fremragende Baltiske sjæle eller Per Nyholm med . Erika Fatland har også rejst i det tidligere sovjetiske Centralasien, som hun beskriver i SovjetistanAf andre kulturhistorisk rejsende skribenter kan nævnes Jan Brokken med den fremragende Baltiske sjæle eller Per Nyholm med Europæerne. Erika Fatland har også rejst i det tidligere sovjetiske Centralasien, som hun beskriver i .


Jyllands-posten

d. 6. maj 2018

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 6. maj 2018


Weekendavisen

d. 13. apr. 2018

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 13. apr. 2018


Kristeligt dagblad

d. 11. maj 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 11. maj 2018