Bøger / faglitteratur til børn

Græsk kriger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2010

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 16. feb. 2010

Bogen henvender sig til børn og unge, 11-16 år, med interesse for gamle kulturer og krig. Kan anvendes i historieundervisningen i folkeskolen.

Bogen udkommer i serien Krigere. De øvrige bøger i serien omhandler gladiatorer, riddere og samuraier. De særligt dygtige græske krigere kaldtes hoplitter, som beskrives i denne bog. Bogen fortæller om træning, våben, rustning og udstyr iøvrigt, vigtige krige, taktik og centrale tidsperioder. Navne som knytter sig til hoplitterne, og som behandles er Alexander, Filip II., Aiskylos. Væsentlige stednavne og begivenheder som også behandles er Sparta, Marathon og Thermopylæ. Indholdet er delt op i 13 opslag med 2-5 billeder, central brødtekst og fyldig billedtekst. Billederne er maleriske og dækker teksten godt ind. Bagest i bogen ordliste, andre bøger, internetadresser og stikord.

Der er ikke andre bøger for målgruppen, der detaljeret beskriver hoplitterne, men de behandles kort i flere, der generelt fortæller om grækernes kultur, fx Loverance: Antikkens Grækenland, 1994.

Bogen giver et spændende indblik i denne tidlige professionelle soldaterkultur. Tekst og billeder spiller fint sammen, og emnet behandles seriøst uden at fortabe sig i specifikke detaljer. En bred indføring i et historisk emne, som adskillige drenge gerne vil læse om.