Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Grævlingen Morten elsker orden


Beskrivelse


Billedbog med rimet tekst. Grævlingen Morten bor inde i skoven og han elsker orden. Morten samler skrald og holder orden i bedene, men en dag går det hele lidt over gevind.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 10. juni 2016

Billedbog om at overdrive orden og oprydning så alt det naturlige forsvinder, og det bliver svært at være en rigtig Grævling for Morten. For børn på 3-6 år.

Morten er en grævling, som bor langt ude i skoven. Morten holder orden i skoven og rydder op, men det går lidt over gevind. Han rydder grundigt op ved at fjerne alle bladene, men den næste dag synes Morten ikke at det er ordentligt nok. Han fjerner træerne, og smider dem på porten, men så bliver det hele til pløre, når det regner. Morten vælger en drastisk løsning, og asfalterer hele skoven, men så kan han og de andre dyr ikke komme ned i deres huler. Forfatter/illustrator har senest udgivet Bjørn og Hare - sne! på dansk.

Det er en sød og rar bog om overdreven oprydning og orden, som kan være et fornuftigt udgangspunkt for dialog med børn. Illustrationerne er enkle og naturalistiske og fungerer rimelig godt sammen med historien.

Om emnet findes også Lille ØfUsynligt med Alfons Åberg, som også er ret sjov, og den lidt mere pædagogisk udfoldede nærmest klassiske; Usynligt med Alfons ÅbergOm emnet findes også Lille Øf, som også er ret sjov, og den lidt mere pædagogisk udfoldede nærmest klassiske; .