Bøger / skønlitteratur / roman

Gramhavet


Beskrivelse


Der foregår meget under overfladen i sønderjyske Gram. Mælkemandens søn Erling klarer sig igennem med lige dele snedighed og naivitet. Søsteren er i familiepleje, fasteren tror hun er Jesus og faderen spekulerer på om sønnen bliver homoseksuel.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 21. okt. 2016

Der foregår meget under overfladen i sønderjyske Gram i denne serie om familiehemmeligheder. Erling bliver langsomt voksen stærkt overvåget af sin ustabile mælkemandsfar. For alle der er til et godt tidsbillede, sort humor og barndomsskildringer med bid.

Med dette første bind i serien Familiehemmeligheder møder vi igen mælkenmandens søn Erling fra Gram. Han er blevet halvvoksen og klarer sig igennem med lige dele snedighed og naivitet. Søster Sanne er i familiepleje, så han er det eneste barn hjemme, hvor hans far rigtig kan gå op i ham. Både hjemme og ude i Gram sker der mange absurde begivenheder, som Erling suger til sig. Han har optrådt under andre navne i Jepsens andre bøger fra Gram og Sønderjylland, hvor den mest kendte nok er Kunsten at græde i korMed venlig deltagelseDen sønderjyske farm, fulgt af Med venlig deltagelse og Den sønderjyske farm. Jepsen er oprindelig dramatikerMed dette første bind i serien Familiehemmeligheder møder vi igen mælkenmandens søn Erling fra Gram. Han er blevet halvvoksen og klarer sig igennem med lige dele snedighed og naivitet. Søster Sanne er i familiepleje, så han er det eneste barn hjemme, hvor hans far rigtig kan gå op i ham. Både hjemme og ude i Gram sker der mange absurde begivenheder, som Erling suger til sig. Han har optrådt under andre navne i Jepsens andre bøger fra Gram og Sønderjylland, hvor den mest kendte nok er Kunsten at græde i kor, fulgt af og Den sønderjyske farm. Jepsen er oprindelig dramatikerMed dette første bind i serien Familiehemmeligheder møder vi igen mælkenmandens søn Erling fra Gram. Han er blevet halvvoksen og klarer sig igennem med lige dele snedighed og naivitet. Søster Sanne er i familiepleje, så han er det eneste barn hjemme, hvor hans far rigtig kan gå op i ham. Både hjemme og ude i Gram sker der mange absurde begivenheder, som Erling suger til sig. Han har optrådt under andre navne i Jepsens andre bøger fra Gram og Sønderjylland, hvor den mest kendte nok er Kunsten at græde i kor, fulgt af Med venlig deltagelse og . Jepsen er oprindelig dramatiker.

Herlig skildring af livet i en lille by i slutningen af 1960'erne og 1970'erne. Vi har læst om personerne før, men her kommer en hel række nye, ubetalelige historier centreret om Erling.

Andre danske forfattere har skrevet om barndom i 1960'erne og 1970'erne, fx Thorstein Thomsens Lyngby-trilogi eller Knud Romer Den som blinker er bange for døden. Jepsen er dog den mest tragikomiske og har en dejlig sort humor.


litteratursiden.dk

d. 3. nov. 2016

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 3. nov. 2016

En kulsort og humoristisk Erling Jepsen classic. Forfatteren tager sig selv, sin familie, Gram og hele Sønderjylland under kærlig behandling. ’Gramhavet. Familiehemmeligheder 1’ er første bind af Erli...


Jyllands-posten

d. 20. nov. 2016

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 20. nov. 2016


Kristeligt dagblad

d. 11. nov. 2016

af

af

Svend Skriver

d. 11. nov. 2016


Information

d. 6. nov. 2016

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 6. nov. 2016


Weekendavisen

d. 11. nov. 2016

af

af

Klaus Rothstein

d. 11. nov. 2016