Bøger / skønlitteratur / roman

Gravfærd


Beskrivelse


Krimi. Politikommissær Kristian Viller og hans afdeling i Aalborg står overfor to sager, den ene er et makabert mord på en ung russisk studerende og den anden et skuddrama på åben gade med to fra afdelingen involveret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2012

af

af

Frederik Nielsen

d. 30. okt. 2012

Krimi, der foregår i Aalborg, hvor læseren følger både politiets arbejdsmetoder i opklaringen krydret med afdelingens privatliv. Bogen er den anden i serien om politikommissær Kristian Viller og hans afdeling. Omslaget forsøger med bagsideteksten at henvende sig til læsere af klassiske plotbaserede krimier.

Ud over første bind i serien, er der ikke meget at finde om forfatteren. Politikommissær Kristian Viller og hans kolleger står overfor en sag om det makabre mord på en ung russisk studerende. Efterfølgende er to fra afdelingen, Villers kæreste Sanne og Özlem, involveret i et skuddrama på åben gade i Aalborg. Holdet stopper alle mindre sager og sætter alle kræfter ind på de to sager men sporet bliver hurtigt koldt. Den blusser op igen da den russiske mafia bliver involveret og de finder sammenhænge mellem de to sager. Sproget er ikke så flydende, og forfatteren formår ikke at få liv i det klichéfyldte persongalleri, og deres privatliv er for det meste uinteressant. Fx er Sannes ønsker om at starte en familie med Kristian lidt anstrengt. Det mest makabre ved sagen er forfatterens beskrivelser af overdrevne reaktioner fra de involverede.

Bogen placerer sig mellem de mange populære klassiske nordiske krimier med fokus på politiets opklaringsarbejde og deres privatliv i stil med Lotte & Søren Hammers serie om chefkriminalinspektør Konrad Simonsen og hans folk eller Jussi Adler-Olsens serie om afdeling Q, men disse er bedre.

Krimi fra Aalborg til dem, der sluger krimierne uden videre kritisk sans.Informationer og udgaver