Bøger / faglitteratur til børn

Gravhund


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2017

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 5. juli 2017

Let fagbog om gravhunderacen i serien "Populære hunderacer". Læs den højt for børn fra 6 år, selvlæsere fra 8 år.

Bogen er bygget op på samme måde og med de samme afsnit som i resten af serien, hvor der tidligere er udkommet fem titler fx Golden retriever. Der er et par sider, hvor gravhunden fortæller om sig selv, og hvad slags liv den foretrækker. Et afsnit om dens historie, udseende og de typer, der findes. Som i de andre bøger fortælles der om udviklingen fra hvalp til voksen, træning, sundhed og til sidst en løftet pegefinger, som peger på, at en hund ikke er et stykke legetøj, men et levende dyr, der kræver ansvarlighed og pasning - i mange år. Teksten er sat med store typer, der er anvendt stavedeling og lidt ordforklaring. Bogen er illustreret med farvefotos af livlige og glade gravhunde, som er sat i en blanding af helsides billeder og mindre i bokse. Denne titel har lix 16.8.

En både overkommelig og indbydende bog til mindre børn, når familien skal vælge hund. Det er godt, at bogen understreger, at en hund er stort ansvar, og gravhunde ikke bare ser søde ud, men at de også har temperament og ikke er de letteste at opdrage.

Enkelte hunderacer findes der ikke meget om i den lette ende, men den dejlige serie "Hundeliv" om servicehunde fx Aros, en politihundGravhundeHund vil være et godt sidestykke. Mere fyldig information om racen fås i Gravhunde. Pasning af hunde generelt i HundEnkelte hunderacer findes der ikke meget om i den lette ende, men den dejlige serie "Hundeliv" om servicehunde fx Aros, en politihund vil være et godt sidestykke. Mere fyldig information om racen fås i . Pasning af hunde generelt i HundEnkelte hunderacer findes der ikke meget om i den lette ende, men den dejlige serie "eliv" om servicehunde fx Aros, en politihund vil være et godt sidestykke. Mere fyldig information om racen fås i Gravhunde. Pasning af hunde generelt i .Informationer og udgaver