Bøger / faglitteratur / håndbøger

Gravid - uge for uge


Beskrivelse


Beskrivelser af alle graviditetsuger med gennemgang af fosterets udvikling, den gravides egne kropslige forandringer og de undersøgelser, man skal gå til gennem graviditeten. Med plads til egne notater efter hver uge.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2002

af

af

Lone Krøgh

d. 30. sep. 2002

En god graviditetsbog, som uge for uge gennemgår, hvordan fosteret udvikler sig, hvordan den kommende moder har det, og hvilke undersøgelser hun bliver tilbudt i løbet af graviditetens 40 uger. Det er en meget informativ bog, som især førstegangsgravide vil læse i laser - det er nu engang fascinerende at følge med i fosterets mål og vægt, og hvilke organer, der nu er færdigudviklede. Hvad angår moderens fysiske og psykiske udvikling under graviditeten, kan man naturligvis ikke sætte eksakte uger på, så det er lidt af en skønssag, hvornår de givne emner optræder, men det virker godt i bogen. Ved hjælp af et stikordsregister kan man desuden hurtigt finde frem til konkrete emner. Forlaget har i 1987 og 1993 udgivet en meget brugt bog med samme titel oversat fra engelsk og i samme smalle format. Den var opbygget efter samme koncept, men den nye er langt den bedste; der er mere viden, især hvad moderen angår, og den formidles i et bedre og mere mundret sprog, og endelig tager den udgangspunkt i danske forhold. Gitte Dencker er jordemoder og har tidligere skrevet Fødselshjælperen - en håndbog for ledsageren (2000).


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2008

af

af

Kirsten Marie Hansen

d. 29. okt. 2008

Til gravide - såvel første- som flergangsfødende - deres mænd og andre interesserede kommer her en gammel kending i nyt oplag. Bogen kan bruges dels som en dagbog over graviditetens forløb, dels som opslagsbog til information om et bestemt emne under graviditeten.

Bogens forfatter Gitte Dencker er jordemoder. Har udover nærværende titel også skrevet bøgerne Fødselshjælperen - en håndbog til ledsageren, 2000 og Fødslen trin for trin, 2003. De første ca. 100 sider i bogen gennemgår graviditeten systematisk uge for uge med vægt på fostrets udvikling, moderens velbefindende og diverse undersøgelser. Herpå følger sider til personlige notater samt afsnit om kost, vitaminer, lægemidler, graviditetsgener og fosterundersøgelser. Endelig er der ordliste, links, kilder og litteratur samt register. For hver uge er der plads til egne stikord. Bogen er illustreret med tegninger og farvefotos. Små rubrikker supplerer teksten med fakta, myter, far og mor oplevelser samt citater fra gamle dage.

Bogen er udkommet i 3 tidligere udgaver (1. udgave 2002, 2. udgave 2003 og 3. udgave 2007). Af andre titler, som også gennemgår graviditetens uger kan nævnes Adam MacDougalls Graviditeten uge for uge, 2003 og afsnittet Graviditeten uge for uge i Lene Skou Jensens Politikens graviditetsbog, 2007.

Bogen er meget overskuelig som følge af den stringente uge for uge gennemgang. Forfatteren er dansk. Det smalle layout virker behageligt. Stor gravid mave pryder forsiden som de forrige udgaver.


Jyllands-posten

d. 12. dec. 2002

af

af

Helle Tougaard

d. 12. dec. 2002