Bøger / faglitteratur / håndbøger

Graviditetshåndbogen : få svar på de 370 mest almindelige spørgsmål


Beskrivelse


Graviditeten er en lykkelig tid for de fleste. Men en vis utryghed kan melde sig, for der er så meget nyt, man pludselig skal have styr på - og som man ønsker svar på. Bogen be­svarer spørgsmål om alt lige fra graviditetstest, forholdet til jordemoderen, kvalme og kramper til risiko for svangerskabsforgiftning og forberedelser til fødslen. Og den tager højde for alle de spørgsmål, som både den gravide og hendes partner kan tænkes at stille i løbet af de ni måneder. Emnerne dækker både kvinden og hendes krop, det ufødte barn samt forholdet mellem de kommende forældre. Få bl.a. svar på: - Hvorfor bløder jeg under graviditeten? - Hvorfor er mine bryster ømme? - Hvornår kan jeg mærke barnet? - Hvad opfatter barnet inde i maven? - Hvorfor svinger mit humør så meget? - Hvorfor har min partner ikke længere lyst til sex? - Kan man elske mere end ét barn? Christina Wahlström har mange års erfaring som jordemoder, heraf 12 år som fødselsjorde­moder. Mia Coull er skribent på den svenske udgave af magasinet 'Vi forældre' samt forfatter til en lang række bøger. Bogen er oversat fra svensk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 10. jan. 2011

Denne bog henvender sig til kommende forældre, par såvel som enlige, og ikke mindst kvinden der skal føde. Bogen giver svar på spørgsmål om graviditet, men også om alt det andet, der foregår i hovederne på og i relationen mellem de voksne.

Forfatteren Christina Wahlström har 30 års erfaring som jordemoder, heraf 12 år på en fødeafdeling. I denne bog sammensætter hun i svarform sin viden om fødselsforberedelse og fødsel. Journalisten Mia Coull har nedskrevet hendes svar og tanker. Forfatterne er svenske, og bogen er bearbejdet til dansk og danske forhold. I bogen samler hun 370 almindelige spørgsmål om graviditet. Det spænder over alt fra graviditetstest, hos jordemoderen, kvalme, fosterdiagnostik, abort, barnets køn, fødselen, alkohol, sex under graviditeten, hash og medicin osv. Svarene er dejlig jordnære og meget konkrete. Mange svar vil også være relevante for manden, for måske bedre at forstå sin partners reaktioner. Sproget er flydende og behageligt at læse, og svarene er lige til at gå til, med tydelige forklaringer uden omsvøb. Bagest i bogen findes et uddybende stikordsregister, så man nemt kan orientere sig. Alt i alt en fin graviditetshåndbog.

I samme boldgade er Politikens graviditetsbog, 2010 (2.udgave), og Gravid - uge for uge, 2008. De er dog begge større og væsentligt mere uddybende. Jeg har ikke kunnet finde nyere tilsvarende titler med spørgsmål og korte svar om graviditet.

En god graviditetshåndbog, som kommer rundt om de fleste almindelige spørgsmål.