Bøger / faglitteratur / kogebøger

Graviditetskogebogen


Beskrivelse


Hjælp til at spise sig gennem en lettere graviditet, med praktiske tips og opskrifter på retter, der giver mindst muligt blodsukkerudsving og mest mulig mæthed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2011

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 21. sep. 2011

Henvender sig primært til gravide - både før, under og efter graviditeten.

En graviditetskogebog med lette, sunde og søde opskrifter til gravide. Udover opskrifterne indeholder bogen informative kapitler om craving, sukker samt forskellige gener under graviditeten. Kapitlerne er indelt i: 1, 2 og 3 trimester, Når baby er kommet, FAQ, Mæthed og molekyler. Derefter følger de 120 opskrifter, der er inspirerende med flotte farvefotos - her er både morgenmad, frokost, dip, små lækkerier for to, knas og meget mere. De fleste ingredienser er kendte; enkelte kan købes på frk. skrump.dk (men ikke et must), som forfatteren er medejer af. Bogen er specielt anvendelig pga. de mange sideinformationer vi får - gode råd mod forskellige graviditetsgener; hvis det ene ikke virker, så er der flere råd at følge. Og afsnittet om graviditetsbetinget sukkersyge synes jeg selv, det var svært at finde særlig meget information om andre steder. Bagest: Nyttige links, Videre læsning og Opskriftsregister. Forfatteren kender vi bl.a. fra bøger som: Spis maven flad, 2010. Hun er bl.a. professionsbachelor i ernæring og sundhed og mor til Teo, og så er hun gravid.

Der findes flere graviditetskogebøger. Den seneste er fra Inge Kauffeldt og De Danske Vægtkonsulenter fra 2010. Engells bog føjer sig fint ind i rækken med nyttig information og lækre opskrifter.

En god, nyttig og inspirerende informations- og kogebog for gravide.