Bøger / skønlitteratur / roman

Gravkammeret


Beskrivelse


Krimi. Fundet af en mumie under Crispin Museum i Boston, får stor mediebevågenhed. Desværre viser det sig at det mumificerede lig er af nyere dato. Drabsefterforsker Jane Rizolli og retsmediciner Laura Isles må handle hurtigt, før endnu en kvinde ender som mumie.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2019

af

af

Merete Trap

d. 29. jan. 2019

Hvem er den morder, der først torturerer og dernæst konserverer og mumificerer sit offer? Dette spørgsmål står retsmediciner Maura Isles og drabsefterforsker Jane Rizolli overfor i denne 7. del af Tess Gerritsens barske serie "En Rizzoli & Isles krimi". For læsere af de "hårdkogte" krimier.

Det lille Crispin Museum i Boston får pludselig mediernes bevågenhed, da man i museets kælder finder en velbevaret mumie. Mumien bliver døbt Madam X, men under en CT-scanning med stor offentlig opmærksomhed, viser det sig at det mumificerede lig er af nyere dato. Endnu et lig dukker op på museet, denne gang i form af et skrumpehoved. En seriemorder er på spil, og han får navnet arkæologi-morderen. På museet arbejder den unge arkæolog Josephine Pulcillo, og da hun pludselig forsvinder, er det tid til at handle hurtigt. Der er endnu engang brug for makkerparret Rizolli og Isles, hvis Josephine skal overleve.

Endnu en gang har Gerritsen skrevet en bestialsk og spændende pageturner, hvor en gal seriemorder er på spil. Denne gang er historien tilføjet et godt skvæt af Indiana Jones-stemning, hvilket bestemt ikke gør den mindre spændende. Plottet er godt skruet sammen, sproget flyder og de mumificerede kvinder er et makabert indslag, der får læseren til at væmmes, selvfølgelig på den gode måde.

Tess Gerritsens krimier er i den bestialske afdeling, hvor hun hører hjemme sammen med fx Karin Slaugter og Chris Carter.


litteratursiden.dk

d. 25. feb. 2019

af

af

Lene Jensen

d. 25. feb. 2019

Endnu en nervepirrende og velfortalt krimi med et gennemført og veldrejet plot af Tess Gerritsen. Tess Gerritsen skriver krimier i den barske ende af genren. Ligeså grumme og onde de er, lige så genia...