Bøger / faglitteratur til børn

Gravkoen og andre maskiner på byggepladsen


Beskrivelse


Billedbog med forskellige typer gravemaskiner, cementblandere, bulldozere, boremaskiner, tromler og andre maskiner på byggepladser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 19. sep. 2016

Tre flotte billedbøger om traktorer, gravkøer og brandbiler samt mange andre store maskiner og udrykningskøretøjer især for børn på 3-7 år og deres voksne. Mange børn på 8-10 år vil nok også gerne kikke med.

I "Gravkoen og andre maskiner på byggepladsen" beskrives en række lastbiler, cementblandere og bobcats, samt fx damptromle og asfaltudlægger. I "Traktoren og andre landbrugsmaskiner" møder vi traktorer i forskellige størrelser og aldre, og fx mejetærskere og skovtraktorer. Der startes med billeder af traktorens forgængere, hvor der er billeder af hestevogne, plove og veterantraktorer. I "Brandbilen og andre udrykningskøretøjer" er der fx moderne ambulancer og forskellige brandslukningskøretøjer samt fx redningshelikoptere og politibiler. Der er også en række billeder af fx historiske brandbiler og ambulancer.

Bøgerne er flotte og vil interessere mange børn, nok flest drenge, især på grund af billederne. Der er over 160 billeder i hver bog. Billederne er i ret høj kvalitet. Der er mange nærbilleder af detaljer, samt billeder af fartøjer i arbejde i mange lande. Teksten er beskrivende, og fungerer.

Der findes andre fotobilledbøger, fx Min fotobog om gravemaskinerMin fotobog om redningskøretøjerTraktorer på arbejde, og Min fotobog om redningskøretøjer samt fx Traktorer på arbejdeDer findes andre fotobilledbøger, fx Min fotobog om gravemaskiner, og samt fx Traktorer på arbejdeDer findes andre fotobilledbøger, fx Min fotobog om gravemaskiner, og Min fotobog om redningskøretøjer samt fx .Informationer og udgaver