Bøger / skønlitteratur / noveller

Gravøl og andre noveller


Beskrivelse


Noveller om personer, der hver især oplever noget i deres liv, der forandrer dem eller deres omgivelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2020

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 13. aug. 2020

Noveller om personer, der hver især oplever noget i deres liv, der forandrer dem eller deres omgivelser. Til læsere af tænksomme noveller.

Nogle gange kommer forandringer hurtigt som et lynnedslag, andre gange er det en langsom process, der kommer drypvis. I denne novellesamling af Thomas Uhre Fenger er det netop forandringer hos personerne, der er omdrejningspunktet. Det kan være en person, man møder, en stor gevinst, eller en mail. Novellerne beskriver dagligdags situationer, hvor der så kommer en indre eller ydre påvirkning, der gør, at personen kommer til at tænke sig om. Forfatteren har før skrevet noveller i PåskemorgenFlakkerliv og brugt samme stil i sine erindringer FlakkerlivNogle gange kommer forandringer hurtigt som et lynnedslag, andre gange er det en langsom process, der kommer drypvis. I denne novellesamling af Thomas Uhre Fenger er det netop forandringer hos personerne, der er omdrejningspunktet. Det kan være en person, man møder, en stor gevinst, eller en mail. Novellerne beskriver dagligdags situationer, hvor der så kommer en indre eller ydre påvirkning, der gør, at personen kommer til at tænke sig om. Forfatteren har før skrevet noveller i Påskemorgen og brugt samme stil i sine erindringer .

Bogen er skrevet i et almindeligt sprog med en humoristisk undertone. Der er fine beskrivelser af personerne. De bedste af novellerne er underfundige med et sjovt tvist, og andre er mere jævne. Bogen er hurtigt læst.

Af andre tænksomme og underfundige noveller findes Den trettende kvindeMellem træerne og Mellem træerne. Læsere, der før har læst Aidt, Helle Helle og Nors, kan også prøve disse noveller, Fengers noveller er er dog ikke i samme klasseAf andre tænksomme og underfundige noveller findes Den trettende kvinde og . Læsere, der før har læst Aidt, Helle Helle og Nors, kan også prøve disse noveller, Fengers noveller er er dog ikke i samme klasse.Informationer og udgaver