Bøger / skønlitteratur / noveller

Gravsoen


Beskrivelse


Til spændingslæsere er her tolv velfortalte noveller, der blander hverdagsrealisme og gys. De er skræmmende, tankevækkende - og humoristiske på den sorte måde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2022

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 23. dec. 2022

Til spændingslæsere er her tolv velfortalte noveller, der blander hverdagsrealisme og gys. De er skræmmende, tankevækkende - og humoristiske på den sorte måde.

Tolv fortællinger, der blander realisme og horror, og som alle handler om skæbnen på forskellige måder. I "Nr. 26 med ekstra ost" bestiller en mand hver dag den samme pizza, og da han stopper med det, får det skæbnesvangre konsekvenser for personalet på Hemslev Grill. I "Kageordningen" bager en enkemand en kage til sin afdøde hustrus gamle kolleger, mens han tænker tilbage på, hvordan de behandlede hende - de får lov at smage hævnen i kagen. De sidste historier, "Human eyes" og "Barnet i fryseren", er efterfølgere til historierne med samme titel i Aagaards første novellesamling Galgeleg.

Virkelig veldrejede fortællinger med skæve tvists. Som i "Store bryster", hvor en kvinde med G-skål møder en mand, der samler på "Her vogter jeg"-skilte, og det tager en dyrisk drejning. Alle historierne fungerer og er en herlig blanding af gys og sort humor, tilsat tankevækkende emner. Sproget er stramt og varieret med en god rytme, der egner sig til højtlæsning.

Man bliver nysgerrig og får lyst til at læse GalgelegHelt mørkt, intet lysLotteriet og andre noveller, når man læser de to sidste historier. Ellers er det oplagt at kaste sig over Stephen Kings noveller, fx Helt mørkt, intet lys, og klassikeren Lotteriet og andre noveller, som Aagaard begge er inspireret afMan bliver nysgerrig og får lyst til at læse Galgeleg, når man læser de to sidste historier. Ellers er det oplagt at kaste sig over Stephen Kings noveller, fx , og klassikeren Lotteriet og andre noveller, som Aagaard begge er inspireret afMan bliver nysgerrig og får lyst til at læse Galgeleg, når man læser de to sidste historier. Ellers er det oplagt at kaste sig over Stephen Kings noveller, fx Helt mørkt, intet lys, og klassikeren , som Aagaard begge er inspireret af.