Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Green kitchen stories : lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2013

af

af

Kirsten Emdal

d. 1. okt. 2013

Bogen henvender sig primært til dem, som gerne vil have ny inspiration til sunde vegetariske retter, men også de, som gerne vil leve glutenfrit eller vegansk, kan finde ny inspiration. Bogens flotte forside gør, at den formidler sig selv.

Det dansk-svenske forfatterpar har nærmest opnået kultstatus verden over for deres blog af samme navn. Dette er deres første kogebog, men deres opskrifter kan findes på alle de sociale medier og apps (mod betaling). Det er i det hele taget et par, som bruger alle teknologiske muligheder i deres formidling. Luise Vindahl studerer til ernæringsterapeut. Bogen har forord af Chris MacDonald, og i indledningen præsenterer de sig selv og deres tanker bag bogen. I afsnittet "Vores spisekammer" forklares de forskellige ingredienser, som benyttes i bogen. Der er bl. a. opskrifter på morgenmad, "to go", familiemiddage og søde sager. Et symbol markerer om retten er vegansk eller glutenfri. Retterne præsenteres flot med store farvefotos af hver enkelt ret.

Der findes rigtig mange vegetarkogebøger. Denne bog kan måske siges at være vor tids svar på 1980'ernes kogebøger fra Cranks. Af nyere titler kan den sammenlignes med Grønt grundkøkken, 2012 af Nikolaj Kirk og Mikkel Marbjerg, som dog har et større leksikonafsnit.

Spændende og indbydende kogebog med lækre og sunde retter. Jeg tror, at der vil komme rigtig stor efterspørgsel på denne bog - dels på grund af forfatternes kultstatus og dels på grund af et dygtigt pr-arbejde.