Bøger / faglitteratur

Green makeover : befri dit liv for kemikalier, CO₂-fodspor og resurcespild


Beskrivelse


Vejledning i at leve grønt i hverdagen, hvor man med de rigtige forbrugsvalg kan ændre sin livsstil, så det både er til gavn for både miljøet og den personlige sundhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 17. mar. 2009

Her får den bevidste forbruger en hjælp til at træffe de rigtige forbrugsvalg og ændre sin livsstil, så det er til gavn for både miljøet og den personlige sundhed.

Maria Cuculiza har som journalist bl.a. beskæftiget sig med fødevareindustriens uhæmmede brug af kemikalier og tilsætningsstoffer. På næsten alle områder i hverdagslivet har vi mulighed for at træffe et grønt valg, der er godt for os mennesker og for Jorden. Cuculiza har foretaget en omfattende research i danske og udenlandske kilder især omkring fødevareindustriens brug af kemikalier, og på den baggrund giver hun gode råd om hvordan man i dagligdagen kan styre uden om de mest usunde og miljøbelastende valg. Efter hver produktgruppe der omtales markeres anbefalinger og advarsler med et system af symboler, fx grønne fodspor der viser hvor meget CO2-udledning produktet gør sig skyld i. Bagest bl.a. oversigt over miljømærker og fortegnelse over økologiske producenter.

Johan Tell 100 måder at redde verden, 2008, og Det er dit valg, 2004 er eksempler på andre, men ikke så grundige, vejledninger i at leve grønt i hverdagen.

En grundig og veldokumenteret anvisning på, hvordan vi gennem vores daglige forbrugsvalg kan bidrage til vores klodes overlevelse og et sundere liv.Informationer og udgaver