Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Gregor i dødens labyrint


Beskrivelse


Gregor er tilbage fra Underlandet, men da hans lillesøster, Boots, bliver kidnappet af kæmpekakerlakker fra Underlandet er han nødt til at drage af sted for at finde hende. Han inddrages i et spil, der kan betyde Boots' død og Underlandets undergang.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 20. sep. 2013

Denne bog henvender sig til piger og drenge fra 9 år, der holder af fantasy og eventyrlige og farefulde rejser gennem fremmedartede verdener. Bogen er andet bind i en serie og formodes kendt af genrens fans, især da forsiden gør opmærksom på, at forfatteren også har skrevet Dødsspillet (The hunger games). Den stiliserede forside med et insekt indkapslet af en guldring virker elegant og æstetisk appellerende. Bogen kræver ingen speciel formidling.

Bogen er skrevet før succes-serien The hunger games, men den er lige så spændende, men henvender sig til en lidt yngre gruppe. Bogen kan godt læses separat, da den omhandler en helt ny mission til den skjulte underjordiske verden, Underlandet, og bogen giver også et resume af de tidligere begivenheder. Gregors lillesøster Boots bliver bortført af nogle kæmpekakerlakker fra Underlandet, og Gregor drager til Underlandet for at befri hende og bringe hende tilbage. For at redde hende skal han dræbe den frygtede rotte, Bødlen. Men da Bødlen viser sig at være en babyrotte, må Gregor ændre sine planer. Det er en velskrevet og spændende bog, der holder de gode takter fra forrige bind.

Læserne bør også stifte bekendtskab med 2-binds-serien Det skjulte land af Maud Mangold. Den handler også om nogle børn, der finder en hemmelig indgang til en anden verden.

Det er en eventyrlig og spændende beretning. Den modige og opofrende Gregor er et sympatisk bekendtskab med gode menneskelige egenskaber og er let at identificere sig med.


Weekendavisen

d. 11. okt. 2013

af

af

Emil Blichfeldt

d. 11. okt. 2013