Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Gregor og kloens kode


Beskrivelse


Fantasy. En enorm rottehær invaderer Regalia, og Gregor og hans venner forsvarer landet med stort mod og kampvilje. Det er Gregors skæbne at føre an i kampen, og han er også nødt til at løse kloens kode for at redde Regalia.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 26. maj 2014

Denne bog er sidste del af fantasyserien Gregor og henvender sig til læsere fra 9 år af begge køn. Den elegante stiliserede forside med en gylden rotte i en guldring signalerer lødig fantasy. Bogen kræver ingen speciel formidling.

En kæmpehær af rotter er på vej mod det underjordiske rige,Regalia, og inden længe er et voldsomt og blodigt slag i gang. Gregor er nødt til at forsvare sig mod den indtrængende rottehær, og samtidigt nages han af dystre tanker om sin forestående heltedød, hvis han skal tro på de gamle profetier. Det viser sig at profetier kan fortolkes på mange måder, og han slipper da også igennem de mange voldsomme slag og strabadser med livet i behold. Men mange af hans kæreste og bedste venner må ofre deres liv for sagen. Det er til tider en voldsom historie, der usentimentalt og brutalt skildrer krigens gru med blod, lig og afrevne lemmer. Gregor er en spændende og sammensat personlighed, der fremstår som både handlekraftig, tvivlende og sårbar. De andre personer er oftest dyr og insekter af forskellige arter, men de har også menneskelignende og sammensatte personligheder. Bogen er utroligt velskrevet og spændende og afvikles i et forrygende tempo med mange højdepunkter.

Målgruppen vil også have udbytte af Maud Mangolds 2-binds fantasyserie, Det skjulte land, hvor en 14-årig dreng finder en skjult vej til en underjordisk verden.

Det er en dødspændende, fængende og til tider voldsom bog, der fuldender en flot serie, der har alt, hvad genren kræver.