Bøger / faglitteratur til børn

Greta Thunberg


Beskrivelse


Om Greta Thunberg (f. 2003) der blev kendt i hele verden for sin kamp for et bedre klima.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2019

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 28. maj 2019

En ny fagbog i serien "Fakta. Maxi", som handler om den svenske pige, Greta Thunberg, som kæmper for klimaet. Bogen kan læses, hvis man er 8-10 år.

Bogen er delt ind i 13 kapitler med hver sin overskrift, og teksten er sat op i afsnit. Kapitlerne handler både om Greta Thunberg og om forskellige områder af klimaproblematikken, fx et kapitel om plast og et kapitel om, hvad der sker, hvis vi ikke gør noget for at hjælpe klimaet. Bagest i bogen er stikord og idéer til, hvor man kan få mere at vide om emnet, og der er en side med ideer til, hvad man selv kan gøre for at hjælpe klimaet. På et par opslag kan man scanne QR koder og se klip med fx Greta, som taler om klimaet. Der er fotos i farver på alle opslag. Der er opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Rigtig god og inspirerende fagbog om en meget populær pige, og om et super aktuelt emne. Tekst og billeder er meget overskueligt sat op, så det er let at orientere sig på hvert opslag. Fotoerne er relevante og understøtter forståelsen af teksten. Det er godt, at svære ord og begreber er forklaret på selve opslaget i faktaboksene fx "asperger". Ind imellem er der også supplerende oplysninger til teksten i faktaboksene, hvor man fx kan man læse om fænomenet "at samle skrald, mens man løber", hvilket kaldes "plogging".

Der er ikke andre fagbøger for børn om Greta Thunberg endnu, men man kan fx læse Klimaforandringer. Den er også i serien "Fakta. Maxi".