Bøger / faglitteratur / idebøger

Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne : en bog om familieliv, eventyr, bagning, kreativitet, leg og læring


Beskrivelse


En livsstils- og inspirationsbog for børnefamilier med hovedvægt på mad- og bageopskrifter. Desuden tips og idéer til eventyr og fantasi, lege og kreative aktiviteter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2010

af

af

Lene Kristiansen

d. 18. nov. 2010

De børnefamilier, der har brugt Sif Orellanas 2 første bøger som "bibel", vil også tage denne til sig.

SO mikser oplevelser, barndomserindringer, familieliv, små egne eventyr og mange fine bageopskrifter fra nær og fjern i sin nyeste bog. Eventyrene er lagt i munden på Greven, som formidler historiske fakta og Kammerjunken, en fyr med fantasien i behold. Resultatet er en lidt teksttung og kompakt bog til trods for de mange fine fotos, og som bruger skal man lige kode kapitlerne der, gennemført i bogens ånd og idé, tager udgangspunkt i netop fantasi og oplevelser. Derfor er der kapitler som "Verden i en bageskål", "Magiske opskrifter" og "Humørkager", mens andre er mere entydige: "Højtidsbagning" og "Fabelagtigt madbrød". SO præsenterer nye/gamle spændende brød og kager, men også rigtig mange af klassikerne: Apfelstrudel, Sarah Bernard, citronmåne m.fl. Sproget er mættet og lokkende, "den karamelliserede sukker-raspblanding smyger sig om de let syrlige æblestykker inde under den sprøde omsluttende dej", og der er både fine vejledninger og tips til opskrifterne foruden historier og eventyr. Eventyrene er det mindst vellykkede ved SO's bog der ellers i alle andre henseender har samme overskud og er på samme høje niveau som de to første.

Orellanas Krudtugler og kanelsnegle og Rollinger og roulader udkom i 2004 og 2009.

Blandingen af opskrifter, eventyr og oplevelser gør denne nyeste bog mere kompakt, men de mange rigtig fine og inspirerende bageopskrifter vil være et hit hos børn og voksne.