Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Grib den, Dixi!


Beskrivelse


Emil og Ida er på ferie med deres forældre. De går tur i en skov og pludselig kan de ikke se deres mor og far mere. De er faret vild. Hvordan kan de finde ud af skoven igen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2017

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 30. juni 2017

Tre bøger i serien "På ferie med Emil". Emil er med sin mor, far og lillesøster i sommerhus. Læs bøgerne og hør om alt det, Emil oplever på ferien. Kan læses, hvis man er 7-8 år.

I "Grib den, Dixi!", hører vi om Emil og hans lillesøster, Ida, som farer vild i en skov. I "Hvor er Kitty?" hører vi om Emil og Idas kat, som bliver væk, og "Nap en krabbe!" handler om Emil, som keder sig, men så møder han Mia, som vil fange krabber med ham. Teksten er delt ind i afsnit, og der er illustrationer i farver på hvert opslag. Bøgerne har hårdt omslag.

Tre gode historier om Emil, som er på ferie med sin familie. Historierne er realistiske, og de fleste børn kan leve sig ind i, hvordan Emil har det, og det han oplever på sin ferie. Ind imellem er der ordvalg og vendinger, som virker lidt gammeldags, fx i "Nap en krabbe!" side 15 hvor der står: "Dens ben går hid og did". Indholdsmæssigt er der noget, der ikke helt hænger sammen i "Hvor er Kitty" side 24. Katten bliver lukket ud ad døren om natten, fordi den kradser på den, men næste nat er den åbenbart selv kommet ind.

En anden bog om en dreng på ferie med sin familie er fx Alvin på ferie. Den har samme sværhedsgrad som serien "På ferie med Emil".