Bøger / faglitteratur / øvelser

Grib kærligheden : parforholdets psykologi i praksis


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 3. juli 2012

For mennesker i parforhold, som har det svært, men ønsker at kæmpe for deres parforhold, og/eller ønsker at bruge forholdet som en platform for udvikling. Bogen kan også bruges af folk, der arbejder terapeutisk.

Gitte Sander er psykoterapeut og certificeret imago parterapeut. Hun har et fyldigt cv, men dette er hendes første bog. Den er en selvhjælpsbog for betrængte mennesker i parforhold og alle som i det hele taget finder parforholdets muligheder interessante ud fra et udviklingsperspektiv. I bogen kommer hun rundt i mange hjørner af parforholdet og dybt ned i de psykologiske processer. Den bygger på imago tænkning og metode, som også anvendes i andre parforholdsbøger. Det handler både om kommunikation, empati, forventninger, kærlighed, længsler, seksualitet, troskab/utroskab og meget mere. Bogen rummer både teori, eksempler og øvelser. Den har meget tekst og fordrer en motiveret læser, men er sprogligt nem nok at forstå. Den er overordentlig grundigt bearbejdet og fremstår velstruktureret og professionel. Og ikke nok med det - den griber sin læser om hjertet, og det er vel, hvad kærlighed og parforhold dybest set handler om.

Der findes flere bøger om imago metoden også af danske forfattere fx Imago - kærlighedens terapi, 2005. Også i Kærlighedens vildveje, 2011 bruger Connie Kragelund metoden.

Et spændende og dybtgående værk til inspiration, selvhjælp og -indsigt for voksne mennesker med parforholdets problemer og muligheder indenfor rækkevidde.