Bøger / faglitteratur

Grib livet - slip angsten


Beskrivelse


Om metakognitiv terapi (MCT) som metode til at forholde sig til tanker, følelser og bekymringer og komme fri af angstlidelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 21. mar. 2019

Om metakognitiv terapi (MCT) som metode til at regulere tænkning og komme fri af angstlidelser. For angste og deprimerede, samt behandlere.

Vi bruger uhensigtsmæssige strategier til at styre angst og depresssion - vi overtænker, siger Pia Callesen. Grubleri, overdreven bekymring og "mærken efter" trikker angst og vedligeholder den. MCT går den modsatte vej. Terapien stiler efter at begrænse den tænkning og bekymring, der har taget overhånd, kaldet "Afkoblet opmærksomhed". Psykolog og metakognitiv terapeut Pia Callesen forklarer de uhensigtsmæssige strategier vi bruger, præsenterer metoden trin for trin, giver cases fra sin terapi og fortæller om den lovende forskning i MCT.

Pia Callesen og MCT udfordrer overbevisende antagelsen om, at man er nødt til at bekymre sig for at have kontrol over situationen, og anviser i stedet en vej til at styre opmærksomhed og humør. Forskningen i MCT viser, at negative tanker og bekymringer skaber angst og depression, og at den tidligere opfattelse af, at der skal "graves i fortiden" ikke er den rette behandling af psykiske lidelser. Bogen er delvist en selvhjælpsbog, delvist henvendt til behandlere.

Pia Callesen har tidligere udgivet Lev mere tænk mindreFængslende tankerMetakognitiv terapi til børn med angst med øvelser. Om metakognitiv terapi findes desuden bøgerne Fængslende tanker og Metakognitiv terapi til børn med angstPia Callesen har tidligere udgivet Lev mere tænk mindre med øvelser. Om metakognitiv terapi findes desuden bøgerne og Metakognitiv terapi til børn med angstPia Callesen har tidligere udgivet Lev mere tænk mindre med øvelser. Om metakognitiv terapi findes desuden bøgerne Fængslende tanker og .