Bøger / faglitteratur / erindringer

Grib livet : en biografi om håndbold, lederskab og lidenskab


Beskrivelse


Anders Dahl-Nielsen (f. 1951) fortæller om sin håndboldkarriere som spiller og træner på klubplan såvel som på landsholdet, og om sin barndom, privatliv og jobbet som lærer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2009

af

af

Rikke Bruun

d. 14. okt. 2009

Håndboldinteresserede læsere er den primære målgruppe til denne biografi, som beskriver håndboldverdenen fra både spiller- og trænersiden.

Anders Dahl-Nielsen har tilbragt 40 år i håndboldbranchen, og han fortæller i denne bog om sit privatliv, jobbet som lærer og sin håndboldkarriere som spiller og træner på klubplan såvel som på landsholdet. Dahl-Nielsen var som håndboldspiller en af verdens bedste, og som træner har han ført forskellige klubber til store sejre og har desuden været landsholdstræner. Foruden mange og store sejre handler bogen også om fortrydelse, frustrationer og nederlag. Udover at give et indblik i håndboldverdenen fortæller Dahl-Nielsen også om sin barndom, uddannelse, ægteskab, børn, utroskab og skilsmisse. Den del af bogen, som omhandler hans tid som træner, omhandler også ledelsesstil og -filosofi. Bogen er skrevet i 1. person, skrivestilen er ligefrem, og Dahl-Nielsen siger sin uforbeholdne mening om personer og begivenheder. Dahl-Nielsen har desuden været håndboldekspert på TV2.

Der er kommet flere håndboldbiografier de sidste år, som omhandler nutidens håndboldstjerner såsom Joachim Boldsen og Lars Christiansen. På træner- og ledelsessiden er bøgerne om og af Ulrik Wilbek, det der kommer nærmest.

Biografien er en ligefrem beretning, der giver et indblik i en af dansk håndbolds helt store profiler både privat og professionelt - og igennem hans øjne dansk håndbold på alle niveauer i løbet af de sidste 40 år.