Bøger / faglitteratur / opskrifter

Grigos hjemmebag : i tykke skiver og store mundfulde


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2017

af

af

Camilla Sejerøe

d. 30. okt. 2017

Kage-bagebog fyldt med lækre klassikere. De fleste kagebagere kan være med her.

Da denne bagebog udkom første gang i 2010, var forfatteren Grigo nok mindre kendt end han er i dag, hvor han er dommer i den store bagedyst. Denne nye udgave er grafisk opdateret, og der er enkelte nye opskrifter med. Stilen er, som titlen antyder, hjemmebag uden de helt stor pyntninger, der er kringle, muffins og klejner. Alle opskrifter er illustreret med farvefotos. Bogen er opdelt i gærbrød, bradepandekager, tærter og desserter osv. Bagerst grundopskrifter og register.

En solid bagebog med alle klassikerne og enkelte nye. Fint sat op, gennemprøvet og uden dikkedarer. Det er der altid plads til.

De fleste forfattere, der har tilknytning til Bagedysten, pynter meget mere end Grigo. For at finde lige så enkelt et udtryk, skal man finde fx Brød og kager af Trine Hahnemann.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2010

af

af

Camilla Sejerøe

d. 30. sep. 2010

En kage-bage bog om alle typer af kager. Kan bruges af de fleste, og vil finde anvendelse, når som helst der skal kage på bordet.

Markus Grigo er uddannet kok og bager i Tyskland og driver i dag firmaet Markus Grigo, der primært beskæftiger sig med is, bryllupskager og marmelader. Dette er hans 4. bog. De øvrige handler om bær og frugt, kager og desserter. Bogen rummer mange almindelige opskrifter som marmorkage og kransekage, men også specielle opskrifter som lakrids-tranebær småkager eller jordbærtærte med basilikumcreme. Opskrifterne er rimeligt udførlige, og til at gå til, selvom enkelte nok kan kræve lidt tålmodighed. Alle kager er illustreret med appetitlige farvefotos.

Vi har både Blomsterberg og Heiberg, der laver danske dessert- og kagebøger. Førstnævnte er for nylig udkommet med Forelsket i det søde liv der også rummer desserter.

Danskerne har fokus på kager og desserter for tiden, både i bogform, i tv og online. Der kommer således en del dessert- og kagebøger, også fra danske kokke. Denne føjer sig fint ind i rækken.