Bøger / faglitteratur / kogebøger

Grill & camping : på Fyn


Beskrivelse


Med grillopskrifter, som er lavet af råvarer fra Fyn. Samt fortælling om udvalgte fynske fødevareproducenter og om nogle af de campingpladser, der er på Fyn og øerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 25. feb. 2014

Formidles som grillkogebog og til lånere, der spørger efter Turen går til Fyn & Øhavet eller noget om lokal dansk fødevareproduktion og mikrovirksomheder.

Forfatterne blev nr. 3 i VM i grill og elsker camping. I opskrifterne bruges fynske specialiteter, som kan nydes ind i mellem læsningen om lokale producenter af vin, is, øl, frugt og andet godt. Tillokkende omtaler og nyttige råd guider læseren godt på vej, både til campingferie til Fyn og øer og til optimal grillteknik. Bogen er overskuelig med en brugbar indholdsfortegnelse og er skrevet i en ligefrem sprogstil (med enkelte småfejl). Mange farvefotos gør bogen livlig og inspirerende, og en flottere papirkvalitet ville have givet topkarakter for udstyr.

Kogebøger med brug af lokale råvarer i opskrifterne er endnu ikke så almindelige. Fra Læse findes et par stykker fra hhv 2003 og 2011, og En bid af Sydhavsøerne, 2008, er nok den hidtil flotteste coffee table bog. Mette Sia Martinussens Mettes gæstebud, 2001, har reportager fra lokale producenter. Camping - mad & ferie af Susanne Engelstoft Rasmussen, 2005, rummer også appetitvækkende feriestemning.

Kulinarisk rejsefører, kompetent grill-vejledning, campingliv og kogebog, samlet i en inspirerende gennemgang af fynske herligheder. Der kunne måske være kælet lidt mere for det udstyrsmæssige, men bogen vil bestemt være god at have med på camping- eller anden ferie, og kan i det hele taget animere til besøg hos lokale fødevareproducenter.