Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Grin, gråd og gaffatape : 818 kilometer på Caminoen


Beskrivelse


Om Lene Theills (f. 1960) vandring på Caminoen fra Saint-Jean-Pied-de-Port til Santiago de Compostela. Om de fysiske strabadser, om de mennesker hun møder undervejs og den åndelige sjælefred hun finder på turen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 18. juni 2015

Rejsedagbog fra en Camino-vandring, med personlige indtryk af mennesker og steder undervejs. Til inspiration for læsere, der overvejer en pilgrimsrejse eller bare vil opleve den fra lænestolen.

Lene Theill er journalist og grafiker og (med)forfatter til bøgerne UgeskemarevolutionenIntroduktion til layout og Introduktion til layout. Efter at have været ramt af borrelia-infektion besluttede hun sig for at foretage den store Camino-vandring. De 50 rejsedage beskrives i dagbogsform med indskudte facebook-opdateringer. Bogen er skrevet i en personligt fortællende stil, hvor vægten er lagt på forfatterens oplevelser. Hun fortæller bl.a. om vandringen på ruten, overnatningssteder og især mennesker, hun møder undervejs. Sidst i bogen er der oversigtskort, farvefotos fra turen og links til egne og officielle websiderLene Theill er journalist og grafiker og (med)forfatter til bøgerne Ugeskemarevolutionen og . Efter at have været ramt af borrelia-infektion besluttede hun sig for at foretage den store Camino-vandring. De 50 rejsedage beskrives i dagbogsform med indskudte facebook-opdateringer. Bogen er skrevet i en personligt fortællende stil, hvor vægten er lagt på forfatterens oplevelser. Hun fortæller bl.a. om vandringen på ruten, overnatningssteder og især mennesker, hun møder undervejs. Sidst i bogen er der oversigtskort, farvefotos fra turen og links til egne og officielle websider.

Bogen er et velfortalt, til tider lidt snakkende, personligt eksempel på hvordan en vandrerejse er oplevet. Netop det personlige, med vægt på de menneskelige møder og opståede venskaber, vil tiltale nogle læsere og være mindre relevant for andre. Enkelte passager virker for private.

Blandt det efterhånden ganske dækkende udvalg af brugs- og oplevelseslitteratur om pilgrimsvandring på CaminoMagiske Caminoen hører denne til de sidstnævnte. Kan sammenlignes med og Magiske Blandt det efterhånden ganske dækkende udvalg af brugs- og oplevelseslitteratur om pilgrimsvandring på Caminoen hører denne til de sidstnævnte. Kan sammenlignes med Camino og .