Bøger / faglitteratur til børn

Gris


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. jan. 2014

Denne fagbog om grise henvender sig til børn mellem 4 og 8 år. Det er en forholdsvis letlæst bog, som kan selvlæses af børn i indskolingen eller højtlæses for de lidt yngre dyreinteresserede børn. Bogen opfylder kravene til en fagbog og vil være egnet til faglige læsekurser i indskolingen.

Bogen indgår i den nye serie Husdyr, som også indeholder titler om heste, høns og køer. Bogen har lix 11,7 og indeholder 10 kapitler af 2 sider, som overvejende består af farvefotos suppleret med en kort tekst sat i meget overskuelige afsnit. Teksten fortælles med grisen som jeg-fortæller, hvilket er en sjældenhed i en fagbog, men det fungerer fint i denne bog især ved højtlæsning. Billederne er flotte og nuttede, grisene er frilandsgrise og glade. Det er en sød fagbog for de mindste læsere.

Bogen falder fint i tråd med Grise, 2012 i serien Mine venner på bondegården. Den lille gris, 2006 er en lidt sværere udgivelse, men med mere indhold, hvis man vil fordybe sig mere i emnet.

Sød, forholdsvis letlæst fagbog om grise for begynderlæsere, som har knækket læsekoden eller til højtlæsning for de allermindste.