Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Grisha - skyggernes trone


Beskrivelse


Fantasy. Mørkningen sidder igen på Ravkas trone. Kan Alina finde kræfterne til at rejse sig efter sit sviende nederlag? Og vigtigst af alt: Vil hun ofre både sig selv og Mal i kampen for et frit Ravka?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 30. jan. 2017

Storslået afslutning på fantasytrilogien "Grisha" om en piges kamp for at redde verden, sig selv og sit folk. For både unge og voksne fantasylæsere.

Den grusomme Mørkningen sidder igen på Ravkas trone. Landets skæbne hviler på Alina og Mal. Men Alina er nu kun en nedbrudt Solopvækker, hendes bedste ven Mal er vanæret og deres mægtige Grisha-hær består kun af få overlevende. Men Alina har ikke opgivet håbet om at finde den sidste forstærker, Ildfuglen, selvom det kan koste hende forholdet til Mal. De må dog først kæmpe sig fri af Apparatets falske beskyttelse og optrævle Mørkningens mange hemmeligheder. Selvom de får hjælp af den charmerende prins Nikolai, kommer kampen til at koste hende alt. Hvor meget vil Alina ofre for at befri Ravka?.

Her er store følelser, action, krig og stor kærlighed. Leigh Bardugo skriver levende og billedskabende. De nuancerede personbeskrivelser og de russisk inspirerede miljøbeskrivelser suger læseren ind i den hæsblæsende handling.

Fantasy-eventyr på samme høje niveau som fx Erika Johansens anmelderroste Dronningen af TearlingDet gyldne kompas og Philip Pullmans Det gyldne kompas, hvis miljøbeskrivelser også er inspireret af RuslandFantasy-eventyr på samme høje niveau som fx Erika Johansens anmelderroste Dronningen af Tearling og Philip Pullmans , hvis miljøbeskrivelser også er inspireret af Rusland.


Weekendavisen

d. 6. okt. 2017

af

af

Vibe Termansen

d. 6. okt. 2017