Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Grøflen : hiv og sving


Beskrivelse


Hvad gør en lille mus, når den møder den store, sultne grøffel i skoven? Papbog med sjove effekter for børn på ca. 1-2 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2021

af

af

Marianne Agger

d. 18. juni 2021

Hvad gør en lille mus, når den møder den store, sultne grøffel i skoven? Papbog med sjove effekter for børn på ca. 1-2 år.

Forkortet udgave af billedbogen Grøflen (Ved Stine de Paoli) med papsider og hiv-og-sving-effekter. Denne udgave indeholder kun sidste del af den oprindelige historie. På fire opslag ser man den lille mus gå i skoven, hvor den til sin rædsel møder . Musen bilder ind, at alle skovens dyr er bange for musen. I virkeligheden er de bange for , som musen følges med. Ved brug af hiv-og-sving effekter ser man, hvordan dyrene flygter fra . Til sidst løber selv væk, da musen igen snyder ham.

Lækker udgivelse med effekter, der virker solide. De charmerende tegninger er de samme som i billedbogsudgaven bare tilpasset effekterne. Historien fortælles via korte sætninger og er desværre ikke er helt tydelig i sin fortælleform. Kender man billedbogsudgaven ved man, at musen narrer Grøflen. Kender man den ikke, skal man bruge lidt tid på at finde ud af, hvad der er på spil. Man skal nok være 3-4 år for at forstå musens snarrådighed, men den aldersgruppe er ved at være for store til denne slags papbøger med effekter, som henvender sig til mindre børn.

Pepe & Milli køber stort ind er et eksempel på en pegebog med effekter, der passer godt til målgruppen.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2014

af

af

Ole Laursen

d. 27. okt. 2014

Mus bliver inviteret på besøg hos tre andre af skovens dyr, nemlig en ræv, en ugle og en slange. Han takker nej, og siger han skal besøge Grøflen. Pludselig møder han den farlige og sultne Grøffel. Men heldigvis er han snu...Børn i alderen 3 til 5/6 år vil begejstres over historien.

En moderne fabel om musen, som narrer tre af andre af skovens dyr, ræven, uglen og slangen. Han fortæller dem, han skal besøge det farlige fantasidyr, Grøflen. Men pludselig møder han virkelig den sultne Grøffel. Musen er heldigvis listig. Grøflen og dens barn, GrøflingenGrøffeldyret, kendes også fra filmene og GrøffeldyretEn moderne fabel om musen, som narrer tre af andre af skovens dyr, ræven, uglen og slangen. Han fortæller dem, han skal besøge det farlige fantasidyr, Grøflen. Men pludselig møder han virkelig den sultne Grøffel. Musen er heldigvis listig. Grøflen og dens barn, Grøflingen, kendes også fra filmene Grøflingen og .

Bogen er en charmerende, moderne fabel. Især de mindste børn vil få et lille gys over gengivelserne af det bøvede uhyre, Grøflen. Axel Schefflers illustrationer er farverige og stemningsskabende. Stine de Paolis rim er gode.

Den væsentligste ændring i den nye oversættelse er, at teksten nu er rimet. Det giver et lidt andet, men også velfungerende, udtryk Grøflen.