Bøger / faglitteratur / opskrifter

Grøn bålmad


Beskrivelse


En rejse ind i røgens gastronomiske verden, med masser af opskrifter på vegetarisk mad, alt sammen tilberedt over bål og gløder. Til udendørsmennesker og madinteresserede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 5. aug. 2020

En rejse ind i røgens gastronomiske verden, med masser af opskrifter på vegetarisk mad, alt sammen tilberedt over bål og gløder. Til udendørsmennesker og madinteresserede.

50 vegetariske retter, alle tilberedt på bål under åben himmel og med fokus på at fremmane umamismagen, ved hjælp af bl. a. karamellisering og røg. Bogen fortæller om sikkerheden omkring bålet, om velegnet udstyr og teknikker til optændingsprocessen. Vi hører om de forskellige tilberedningsteknikker som afbrænding, clinching, confitering (med smør), hængning, grilning, flambodou, rotisserie og indbagning. Der gives skæve vinkler på klassiske retter og helt nye udfordringer med velkendte råvarer. Opskrifterne fordeler sig på hovedretter, tilbehør, salater, brød og efterretter. Bogen er illustreret med fotos af retterne og øjebliksbilleder fra forfatternes hjem i de svenske skove.

Flot og indbydende bog uden for megen tekst, men med fokus på retterne og de utroligt smukke stemningsbilleder fra naturen og arbejdet med bålet. Udover varmestyringen, der nok kræver noget øvelse, virker det som nogle nemme opskrifter at gå til, og bogen skal nok sætte gang i fleres lyst til at give sig i kast med bålet.

Bogen er sammenlignelig med fx Mad over bålBogen om bålmadBålBål i børnehøjdeBogen om bålmad og Bogen om bålmad. Bål har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. Bål i børnehøjde er for børn og deres voksne Bogen om bålmadBogen er sammenlignelig med fx Mad over bål og . Bål har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. Bål i børnehøjde er for børn og deres voksne Bogen er sammenlignelig med fx Mad over bål og Bogen om bålmad. har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. i børnehøjde er for børn og deres voksne Bogen om bålmadBogen er sammenlignelig med fx Mad over bål og Bogen om bålmad. Bål har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. er for børn og deres voksne Bogen om bålmadBogen er sammenlignelig med fx Mad over bål og . Bål har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. Bål i børnehøjde er for børn og deres voksne .