Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Grøn hverdagsmad fra River Cottage


Beskrivelse


Over 200 vegetariske opskrifter bl.a. på en del retter der også kan spises af veganere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. okt. 2013

For mange er River Cottage et begreb, som forbindes med de populære engelske madprogrammer på DR2 og bogen henvender sig dem, som kender programmet og kokken Hugh Fearnley-Whittingstall. Bogen vil også kunne bruges af vegetarer og af dem, som ønsker forslag til at spise mange flere grønsager.

Hugh Fearnley-Whittingstall har i sine 2 bøger på dansk talt for at spise bæredygtigt og den mad, som belaster kloden mindst, dvs. kød og fisk. Her tager han springet fuldt ud og flytter fokus fra kød til grønsager. Han vælger helt at udelukke kødet, fordi han ønsker at gøre op med forestillingen om at et måltid kun kan være rigtigt, hvis der serveres kød til. Alle opskrifter er velegnede til vegetarer og ca. en tredjedel vil kunne bruges af veganere - og det fremgår af den enkelte opskrift - og en anden tredjedel kan nemt tilpasses, hvis der bruges erstatninger for smør og mælk. Bogen indeholder ca. 200 opskrifter inddelt i kapitler som mættende salater, råt er godt, spis brød til og tøm spisekammeret. Langt de fleste ingredienser kan fås overalt. Flere af retterne er hovedretter i sig selv, men forfatteren er også fortaler for, at man laver et måltid, der består af mange små retter,.

Bogen er en videre udvikling af budskabet i de 2 andre River Cottage-bøger.

Budskabet er enkelt: spis flere grønsager, men det bliver heldigvis fremført, uden at det virker missionerende. Vegetar eller ej, bogen er fyldt med lækre, velsmagende og nærende retter, og jeg er sikker på, at bogen vil blive efterspurgt.