Bøger / faglitteratur

Grøn terapi - en bog om naturbaseret psykoterapi


Beskrivelse


Naturbaseret psykoterapi søger at danne og udvikle en naturbevidsthed og opdyrke en erkendelse af, at vi alle er en del af naturen. Retningen integrerer forståelsen af den eksistentialistiske og transpersonelle psykoterapi, såvel som den kropsorienterede psykoterapi og den systemiske psykoterapi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2020

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 8. juni 2020

Bogen er en introduktion til naturbaseret psykoterapi og er primært for psykoterapeuter, psykologer og andre som arbejder professionelt med selvudvikling.

Bogen er både en konkret og filosofisk indføring i samspillet mellem bevidstheden, kroppen og naturen. Der skelnes mellem tre terapiformer: naturassisteret psykoterapi, naturterapi og naturbaseret psykoterapi. Størst fokus er der på naturbaseret psykoterapi, som bliver koblet sammen med en lang række emner så som humanisme, biopsykologien og kropsfænomenologien. Bogen er illustreret med farvefotos. David BR Camacho og Sanne Rimpler har tidligere udgivet Tilbage til naturen.

En bog med et højt fagligt niveau, som fordrer viden om emnet psykologi. Bogens mange kapitler gør den oplagt som opslagsværk. Emnet er relevant for mange, da naturen bliver inddraget mere og mere i behandling af fx stress.

Naturterapi har også fokus på de positive effekter naturen har på mennesket.