Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Grønland


Beskrivelse


Grønland er verdens største ø, hele 50 gange større end Danmark. En ø langt væk fra Danmark, som på trods af afstanden er i rigsfællesskab med Danmark, en vigtig del af Danmarks historie og med en vild og fascinerende natur. Læs om Grønland i denne fagbog for børn mellem 9 og 11 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2021

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. juni 2021

Grønland er verdens største ø, hele 50 gange større end Danmark. En ø langt væk fra Danmark, som på trods af afstanden er i rigsfællesskab med Danmark, en vigtig del af Danmarks historie og med en vild og fascinerende natur. Læs om Grønland i denne fagbog for børn mellem 9 og 11 år.

Bogen fortæller i ord, billeder og tal om Grønlands historiske baggrund, landets natur samt om befolkningen og deres forhold til Danmark og rigsfællesskabet. Teksten er sat i korte afsnit og har et lix på 21. Den er en del af forlagsserien "Fakta. Maxi".

Det er en god bog, som giver en god, letlæst indføring i et land meget anderledes end Danmark. Bogen er anvendelig både til faglige læsekurser og til emneopgaver i grundskolen om Grønland i fagene dansk og natur/teknologi.

Der findes en del bøger for børn om GrønlandGrønlandVikingernes rejserStore slæderejser, dog ikke så meget af nyere dato. Er du ved at skrive en opgave om , eller vil du bare læse mere, kan titlerne , , Vikingernes rejser og Store slæderejser anbefalesDer findes en del bøger for børn om , dog ikke så meget af nyere dato. Er du ved at skrive en opgave om , eller vil du bare læse mere, kan titlerne , , Vikingernes rejser og Store slæderejser anbefalesDer findes en del bøger for børn om Grønland, dog ikke så meget af nyere dato. Er du ved at skrive en opgave om Grønland, eller vil du bare læse mere, kan titlerne Grønland, Grønland, og Store slæderejser anbefalesDer findes en del bøger for børn om Grønland, dog ikke så meget af nyere dato. Er du ved at skrive en opgave om Grønland, eller vil du bare læse mere, kan titlerne Grønland, Grønland, Vikingernes rejser og anbefales.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2019

af

af

Karsten Boll

d. 28. jan. 2019

Grønland er verdens største ø og på vej mod Grønland kommer man forbi Færøerne. Begge områder er en del af Danmark. Du kan få mere at vide om Færøerne og Grønland i disse bøger. For 7-8 år.

Begge bøger har beskrivelse af områdets natur og mulighed for arbejde. Afstanden og flyvetiden til Danmark beskrives. Desuden fortælles kort om de to hovedbyer - Torshavn på Færøerne og Nuuk i Grønland. Selvom de har dronning fælles med Danmark, har de hvert deres eget flag. Teksten er skrevet med store typer og har lettal 15 for Færøerne og lettal 16 for Grønland. Begge bøger har farvelagte fotos på hvert opslag. Forfatteren kendes også fra PingvinerFlodhestTræer, Flodhest og Træer. Bøgerne har indholdsfortegnelse forrest og et kort stikordsregister bagerstBegge bøger har beskrivelse af områdets natur og mulighed for arbejde. Afstanden og flyvetiden til Danmark beskrives. Desuden fortælles kort om de to hovedbyer - Torshavn på Færøerne og Nuuk i Grønland. Selvom de har dronning fælles med Danmark, har de hvert deres eget flag. Teksten er skrevet med store typer og har lettal 15 for Færøerne og lettal 16 for Grønland. Begge bøger har farvelagte fotos på hvert opslag. Forfatteren kendes også fra Pingviner, og Træer. Bøgerne har indholdsfortegnelse forrest og et kort stikordsregister bagerstBegge bøger har beskrivelse af områdets natur og mulighed for arbejde. Afstanden og flyvetiden til Danmark beskrives. Desuden fortælles kort om de to hovedbyer - Torshavn på Færøerne og Nuuk i Grønland. Selvom de har dronning fælles med Danmark, har de hvert deres eget flag. Teksten er skrevet med store typer og har lettal 15 for Færøerne og lettal 16 for Grønland. Begge bøger har farvelagte fotos på hvert opslag. Forfatteren kendes også fra Pingviner, Flodhest og . Bøgerne har indholdsfortegnelse forrest og et kort stikordsregister bagerst.

To fine bøger til begynderlæsere om henholdsvis Færøerne og Grønland med flotte fotos, der også fortæller om indholdet.

GrønlandGrønlandGrønlandFærøerne (ill. Eva Wulff), , fra 2002, og er andre lette titler om , mens Færøerne (Ill. Eva Wulff) dækker Færøerne for de yngste læsere (ill. Eva Wulff), , fra 2002, og er andre lette titler om , mens Færøerne (Ill. Eva Wulff) dækker Færøerne for de yngste læsere (ill. Eva Wulff), , fra 2002, og er andre lette titler om , mens Færøerne (Ill. Eva Wulff) dækker Færøerne for de yngste læsereGrønland (ill. Eva Wulff), Grønland, fra 2002, og Grønland er andre lette titler om Grønland, mens (Ill. Eva Wulff) dækker for de yngste læsere.