Bøger / faglitteratur / opskrifter

Grønne altaner og terrasser : kreative idéer til små haver


Beskrivelse


Inspiration til at indrette og anvende selv den allermindste udendørs plet, altan, tagterrasse eller blomsterkasse som en lille have. Gennemgang af det nødvendige haveudstyr, krukker, potter, pottemuld samt opskrifter med de hjemmedyrkede grøntsager, krydderurter, jordbær m.v.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2015

af

af

Mette Fersum

d. 10. feb. 2015

Til læsere med grønne fingre, som ønsker sig inspiration til altanen eller terrassen.

Den engelske forfatter har skabt en succesrig netbutik "The Balcony Gardener". I denne bog giver hun inspiration til selv den allermindste udendørs plet, altan, tagterrasse eller blomsterkasse ved vindue. Hun gennemgår det nødvendige haveudstyr og her er både ideer til skilte og udstyr til frøsåning og vandkander. Hun skriver om krukker og hvordan og hvad man kan plante i dem. Ligeledes kommer hun ind på alt hvad man bør vide om pottemuld. Herudover beskæftiger hun sig med emner, som vanskelige områder at indrette i forhold til vind og sol, dekorative elementer, byens rum, læplanter, landbohaven, altankasser til sommerfugle og ideer til små køkkenhaver i potter eller altankasser. Hertil er der flere lækre opskrifter med diverse krydderurter, jordbær, tomater osv.

Hun kommer hele vejen rundt om sit emne. Jeg følte mig meget inspireret af denne bog, som har et fint layout med rigtig gode enkle ideer til altanen, krydderurter, krukker osv. Der er dog ikke nogle helt nye store ideer, der ikke er set før. Den er indbydende, let læselig og god til at bladre i og finde inspiration. Forsiden er dog lidt kedelig i sit udtryk.

Altanen af Signe Wenneberg er en bog i samme genre, men på dansk.