Bøger / skønlitteratur / roman

Grønt støv


Beskrivelse


Kriminalassistent Louise Rick bliver sat på to sager, et mord på en ung pige og mordene på to kriminalreportere, som synes at have noget at gøre med narkomiljøet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2004

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 19. mar. 2004

Dansk femikrimi, der handler lige så meget om unge, moderne, dynamiske storbykvinder i krævende jobs som om opklaring af forbrydelser. Forfatteren har en baggrund som journalist og krimiforlægger, og denne bog er hendes debut som kriminalforfatter. Hovedpersonen, den unge kriminalassistent Louise Rick, og den vigtigste biperson, hendes nære veninde kriminalreporteren Camilla Lind, er tidstypiske, yngre, selverhvervende kvinder med en stor arbejdsbyrde, ofte i konkurrence med mandlige kolleger, og den ene med lidt knas i parforholdet. Beskrivelsen af deres jobmæssige engagement og konflikten mellem arbejde og privatliv og deres funderinger over arbejdet og forholdet til kolleger er fyldig, og nok især vedkommende for kvindelige læsere. Handlingen er henlagt til København, og der kører to parallelle drabssager bogen igennem, mordet på en ung pige og mordene på to kriminalreportere, der synes at have noget at gøre med narkomiljøet. Spændingen er i begyndelsen nedtonet, men optrappes til slut. Drabene på de to reportere bringes til en velunderbygget og tilfredsstillende opklaring, som den opmærksomme læser er helt med på, mens mordet på den unge pige får en noget brat og knap så overbevisende opklaring.


litteratursiden.dk

d. 24. aug. 2004

af

d. 24. aug. 2004

Denne velfortalte krimi har to kvinder i hovedrollerne, en kriminalbetjent og en journalist. Uden hårdtslående action lykkes det forfatteren at skabe en spændende cocktail af mord, opklaringsarbejde ...


Politiken

d. 30. mar. 2004

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. mar. 2004


Information

d. 30. mar. 2004

af

af

Peter Dürrfeld

d. 30. mar. 2004


Politiken

d. 6. aug. 2005

af

af

Leonora Christina Skov

d. 6. aug. 2005


Weekendavisen

d. 30. apr. 2004

af

af

Katinka Bruhn

d. 30. apr. 2004


Jyllands-posten

d. 13. apr. 2004

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. apr. 2004