Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Grønt


Beskrivelse


Inspiration til og opskrifter på kødfrie måltider af årstidens råvarer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2019

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 31. okt. 2019

Ny kogebog af Jamie Oliver - denne gang med fokus på grønt. For både vegetarer og kødspisere, der søger ny inspiration til de grønne retter.

Stilen er Jamie Olivers egen, og det grønne er i højsædet. Det er en bog, han har arbejdet på i de sidste otte år, og den får følgeskab af en række tv-programmer, hvor han har rejst rundt i verden for at se, lytte og lære af nogle af klodens bedste vegetarkokke. Opskrifterne er sunde (ca. 70%), lette at lave og primært med ingredienser, der fås i velassorterede supermarkeder. Her er bl.a. gryderetter, pies, supper, sandwich, pasta, salater, burgere, brunch og snacks. Bagest er der kapitler med Tips & tricks og ernæring, samt et meget omfattende alfabetisk register. Det er JO's 19 kogebog.

Jamie Oliver har sin egen stil, og denne lægger sig fint til rækken af JO's andre kogebøger. Den er grundig, omfangsrig og inspirerende, og der er som altid noget for enhver smag.

JO's kogebøger kender vi igennem mange år. Grønt er in, og der er derfor udkommet en del nyere grønt-kogebøger; primært som vegetar-eller veganerkogebøger. Af andre sammenlignelige er: Politikens grønne kogebogGrøntsagskogebogen, der dog har nogle år på bagen. Af nyere bøger er kommet: Grøntsagskogebogen, der har en mere nordisk stilJO's kogebøger kender vi igennem mange år. Grønt er in, og der er derfor udkommet en del nyere grønt-kogebøger; primært som vegetar-eller veganerkogebøger. Af andre sammenlignelige er: Politikens grønne kogebog, der dog har nogle år på bagen. Af nyere bøger er kommet: , der har en mere nordisk stil.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 13. maj 2015

Alle der søger ny inspiration til at spise mere salat og grønt i hverdagen, kan finde gode idéer i disse to kogebøger.

Opskrifterne i disse to mindre kogebøger stammer fra Jamie Olivers Jamie magazine. Der er opskrifter både fra Jamie Oliver og flere andre madskribenter. Den ene indeholder salatopskrifter, mens den anden har opskrifter på forskellige grøntsagsretter. Layout og opbygning er ens i begge bøger. Der startes med lette småretter, derefter følger kapitler med mere fyldige retter, samt opskrifter fra hele verden, hvorefter der afsluttes med desserter. Bagest findes register og creditliste. Hver opskrift får to sider; en side med et helsides foto af retten og en side med liste over ingredienser og fremgangsmåde. Opskriftstørrelserne varierer fra 2 til 8 personer.

Et par fine små kogebøger med inspiration til salater og grøntsagsretter. Der er primært tale om hverdagsretter men med et tvist i form af anderledes ingredienser og sammensætninger.

Der kommer mange kogebøger med fokus på salat og grøntsager. Af nyere titler kan fx nævnes Sunde salaterMindst 600 gram om dagen - sådan! og Mindst 600 gram om dagen - sådan!. De to nye udgivelser fra Jamie Oliver fokuserer kort og præcist på opskrifterne uden den mere fortællende tekst som findes i andre af Jamie Olivers kogebøgerDer kommer mange kogebøger med fokus på salat og grøntsager. Af nyere titler kan fx nævnes Sunde salater og . De to nye udgivelser fra Jamie Oliver fokuserer kort og præcist på opskrifterne uden den mere fortællende tekst som findes i andre af Jamie Olivers kogebøger.