Bøger / faglitteratur

Grøntsager


Beskrivelse


Tips og råd til dyrkning af de ca. 40 mest gængse afgrøder i haven. Om placering, optimale jordforhold, forslag til sorter, advarsler om mest gængse skadedyr og sygdomme og så- og høsttidspunkter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2020

af

af

Morten Brynildsen

d. 16. mar. 2020

Kom godt i gang med køkkenhaven i selskab med to norske haveeksperter, der øser ud af deres bedste tips og råd til dyrkning af egne grøntsager. En kort, letlæst dyrkningsguide for nybegyndere, og et praktisk opslagsværk for rutinerede havedyrkere.

De to forfattere giver den mest basale information, man har brug for til dyrkningen af de ca. 40 mest gængse afgrøder i haven, inklusive tips til placering, optimale jordforhold, forslag til sorter, advarsler om mest gængse skadedyr og sygdomme, så- og høsttidspunkter. De faktuelle oplysninger suppleres med en beskrivelse af afgrøden og den mest optimale måde at håndtere den på samt basal viden om gødskning, bedtyper, jordforhold og forkultivering. Bogen er illustreret med farvefotos.

Velredigerede tekster, hvor alt unødig information er skåret fra, hvilket gør den til en meget brugsvenlig og enkel håndbog. Den enkle fremstilling gør det nemt og ufarligt at gå i gang med at dyrke køkkenhave, hvilket kan appellere til de mange, der gerne vil give sig i kast med nye sorter eller simpelthen starter helt fra bunden.

Der findes utallige havebøger på hylderne. Denne udmærker sig ved sin tilgængelighed over for især nybegyndere. Når man har fået styr på basis i denne bog, kan man give sig i kast med gensåning i den lidt mere avancerede i No-waste køkkenhavenØkologisk have. En anden bred forståelse får man fx i Økologisk haveDer findes utallige havebøger på hylderne. Denne udmærker sig ved sin tilgængelighed over for især nybegyndere. Når man har fået styr på basis i denne bog, kan man give sig i kast med gensåning i den lidt mere avancerede i No-waste køkkenhaven. En anden bred forståelse får man fx i .