Bøger / faglitteratur / kogebøger

Grøntsagsbiblen : 230 lækre opskrifter fra Din Baghave


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 16. okt. 2012

For alle, der godt vil have grønsagerne til at fylde mere i hverdagskosten, men har svært ved at finde variationen. Eller bare for den, der trænger til inspiration til at tænke nyt i forbindelse med grønsager fx dyrket i egen køkkenhave.

Grøntsagsbiblen - en god titel, som signalerer noget langtidsholdbart. Mette Helbæk er indehaver af grønthandlen "Din baghave", som sælger til mange stjernekokke og gode restauranter, men også til almindelige forbrugere, som går ind for kvalitet. Med stort engagement formidler hun her sin egen glæde ved grønsagskøkkenet med 230 opskrifter. Opskrifterne er ordnet efter grønsagssort. Hvert afsnit har grundlæggende oplysninger om, hvordan grønsagen skal behandles, sæson, og hvad den går godt sammen med. Herefter nogle "Små hurtige" forslag, før de egentlige opskrifter kommer. Forfatterens (det er hendes første bog) værdier går i retning af uforarbejdede råvarer, naturligt dyrkede grønsager, sæsonens grønsager, lokale grønsager, at prøve noget nyt, og at maden skal se godt ud.

Jo, der findes mange andre grønsagskogebøger. En af dem er Grønt grundkøkken, 2012, ligesom det nordiske, sæsonprægede kvalitetskøkken også er oppe i tiden med fx Ny nordisk hverdagsmad. Begge titler fra 2012.

En af de mest indbydende og brugbare grønsagsbøger, jeg længe har set. Her er fokus på sundhed, kvalitet, variation og den gode smag.