Bøger / faglitteratur / opskrifter

Grøntsagsglæde : salater & grønt tilbehør


Beskrivelse


Sunde opskrifter, der følger årets gang; alt lige fra blandende salater over BBQ-blomkål til dressinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2018

af

af

Rikke Bruun

d. 3. maj 2018

"Grøntsagsglæde" er en bog fyldt med skønne sunde opskrifter, der følger årets gang; alt lige fra blandede salater over BBQ-blomkål til dressinger. For alle der søger inspiration til mere grønt i hverdagen.

Bogens første fire korte kapitler indeholder opskrifter på dressinger, dips, drys og salatskåle, og efterfølges af bogens fire hovedkapitler; forår, sommer, efterår og vinter. Hvert af hovedkapitlerne indledes med en liste over de grønsager, der er i højsæson efterfulgt af opskrifter som Asiatisk mangosalat, Quinoasalat med vandmelon og ribs, Butterbeangnocchi og Helstegt græskar med pesto og mozzarella; alle med forslag til hvilken ret, de kan serveres til. Bagerst har bogen et register inddelt efter ingredienser. Forfatteren er madskribent og livstilsblogger, og bogen er hendes fjerde kogebog.

Virkelig lækker kogebog, som inspirerer til at få mere grønt ind i den daglige kost, og som med sin årstidsinddeling af opskrifterne også bidrager til variation. Bogen er som sig hør og bør fyldt med flotte fotos, der kan lokke enhver til at kaste sig ud i madlavningens kunst.

Det er nærliggende at sammenligne med forfatterens første bog Skønne salater & vidunderligt tilbehør, men der findes efterhånden en række kogebøger med det grønne som omdrejningspunkt fx kogebøgerne fra Aarstiderne og River Cottage.