Bøger / faglitteratur

Grooming


Beskrivelse


Den sunde atlet ; Stalden ; Optimal fodring ; Grooming ; Vask ; Hudproblemer og førstehjælp ; Hovpleje ; Klip ; Dækkener ; Udstyr ; Læderpleje ; Stævne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. maj 2018

Vrinskende flot guide, som lærer interesserede hestefolk at pynte eller "groome" deres firbenede venner. Lær at flette en man og klippe hestens hale helt perfekt i denne rigt illustrerede guide.

Guiden i grooming af hesten er delt op i en række temaafsnit. Først et par afsnit om at skabe de optimale ydre forhold for hesten. Det gælder fx bundforhold i stald og på mark, staldmiljø, valg af strøelse, men også aquatræning, koldtvandspa og vibrationsgulv. Der er også gode råd til den optimale fodring. Herefter følger afsnit om grooming fx pelspleje, vask, hudproblemer, hovpleje, klipning. Efterfølgende afsnit om brug af udstyr, om læderpleje og deltagelse i stævner. Der er tips til en såkaldt "groomtaske" med de vigtigste ting du kan få brug for fx under deltagelse i et stævne. Afsluttende forklarer forfatteren, at grooming ikke drejer sig om at få hesten til at ligne en million, men at fokus er på at skabe de bedste rammer sundhedsmæssigt for sin hest. Tina Dufour arbejder professionelt med grooming af heste.

Velfungerende guide som har fokus ikke blot på et flot ydre, men også på de mange sundhedsmæssige faktorer fx helt lavpraktisk behandling af sur stråle, så enhver hest kan fremstå både sund og skøn.

Den første egentlige guide i heste-grooming på dansk. På engelsk findes flere titler.