Bøger / faglitteratur / kogebøger

Grove løjer : tid til en sundere familie


Beskrivelse


Opskrifter, der primært indeholder grøntsager, samt gode råd og tips til hvordan vi fornyer os - rester hedder fx genbrugsmad. Bogen følger tre kernefamilier med to voksne og tre børn i forskellige aldre. Med mange brugbare råd til den travle familie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2011

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 27. maj 2011

Til travle familier og andre der gerne vil leve sundt.

En brugsbog med opskrifter, der primært indeholder grøntsager samt gode råd og tips til hvordan vi fornyer os - rester hedder fx genbrugsmad og gerne i en ny "indpakning". Bogen følger tre familier - hvoraf den ene er forfatterens - alle typiske kernefamilier med to voksne og tre børn i forskellige aldre. Vi hører lidt om, hvem der gør hvad, og hvem der kan lide hvad i familierne, mens ellers synes jeg mest de fungerer for at få formål og opskrifter m.v. passet ud i virkeligheden. Det er inspirerende læsning, og der er mange brugbare råd til travle familier; primært til hvordan man får passet flere grøntsager ind i kosten. Bogen består primært af grøntsager, morgen, middag, eftermiddags(grov)hygge, aften, hurtig mad og lækkerier. Der er links, samt både alfabetiske og opskrifts registre bagest i bogen. Bogen er udgivet af FDB, der også slutter af med et efterord. Forfatteren er klinisk diætist og har tidligere udgivet: Spis dig let, 2010, og kendes desuden fra DR-s tv-eksperiment: "By på skrump", hvor hun var en af de tre eksperter.

Der er udkommet rigtig mange kogebøger med fokus på sundheden i de senere år, så der er ikke ligefrem mangel på denne type bøger. Denne bog fokuserer på familien, og hvordan man får mere tid sammen, så udover opskrifterne, kan der hentes råd og vejledning til dette. Især lægges der vægt på at lade børnene være med.

En god og letlæst koge- og inspirationsbog til travle familier med børn.